Alman Bankacılık Devi Kripto Para Sektörüne Giriş Yaptı!

360 milyar avroluk (390 milyar dolar) yönetim altındaki varlığa sahip bir Alman kredi kuruluşu olan DekaBank, kurumsal müşterilere yönelik kripto para tekliflerini geliştirmek için İsviçreli Metaco’yu seçerek Societe Generale (GLE) ve Citibank’a (C) katıldı.

DekaBank, Kripto Para Teklifini Yönlendirmek için İsviçreli Kripto Uzmanı Metaco’yu Seçti

Banka 360 milyar avroluk varlığı yönetiyor ve kurumsal müşterileri için kripto ürünlerini araştırıyor.

Düzenleyici onayı bekleyen Frankfurt merkezli DekaBank, kripto saklama ve varlık yönetimi operasyonlarını yürütmek için İsviçreli şirketin saklama teknolojisi ve orkestrasyon platformu Harmonize’ı kullanacak.

DekaBank’ın dijital varlıkların saklanmasından sorumlu ürün sahibi Andreas Sack, “Dijital varlıklar geleceğin kritik bir parçası, para birimlerinden gayrimenkule kadar varlıkların nasıl temsil edileceğine dair radikal yeni bir yol” dedi.

“Bugün kurumsal yatırımcılarımıza ve Almanya’daki milyonlarca insana bu dönüşüm fırsatına erişim sağlamanın temelini atma yolunda önemli bir adım daha atıyoruz.”

Kripto piyasası 2022’de düşüşe geçerken, varlık sınıfına olan kurumsal ilgi sabit kaldı. Coinbase’in kurumsal araştırma başkanı David Duong, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kurumların kripto borsası FTX’in son çöküşünden ve ardından gelen yayılmadan rahatsız olmadıklarını söyledi.

DekaBank, Almanya’nın en büyük menkul kıymet hizmetleri sağlayıcılarından birisidir. Alman Tasarruf Bankaları Finans Grubu için saklama, sermaye piyasaları ve varlık yönetimi çözümlerine odaklanmaktadır.

DekaBank’ın kripto ürünlerinin ilerleyebilmesi için ülkenin Federal Finansal Denetim Otoritesi’nden (BaFin) lisans alması gerekiyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!