Altın Fiyatında Bu Hafta Beklentiler Ne? – Altın Almanın Tam Zamanı Mı, Beklenmeli Mi? – 23 Kasım

ONS altın fiyatı bugün serbest piyasalarda 1.839 dolar civarında 1.900 doların hemen sınırında hareket etti. Ekonomistler, altın fiyatlarında beklentilerin bu hafta içerisinde yükseliş yönünde olmadığını ancak coronavirüs gelişmelerinin yatırımcıları eğer ki tedirgin ederse daha yüksek miktarlı alımların yapılabileceğine dikkat çekiyorlar.

Analistlere göre altın fiyatında gerilemeler olmasının en büyük yolu aşı haberlerinden geçiyor. FDA tarafından 11-12 Aralık 2020 tarihinde Pfizer’in coronavirüs aşısına onay verilebileceği ve bu onay sonrasında aşının uygulanmaya başlamasının altın fiyatında düşüşleri tetiklemesinin mümkün olduğuna değinilmekte.

Kısa vadede altın fiyatlarının ne kadar değer kaybedip kazanacak olduğu hakkında net bilgi bulunmazken, bazı analistler ise tam tersi görüş bildiriyor. Bu hafta yaşanacak olan ABD’de seçimlerin etkisinin sona ermesi ile birlikte orta özellikle de uzun vadede altın fiyatlarında yeniden yükseliş yönlü hareketlilik görülebileceği belirtilmekte.

Yakın Vadede Düşüş Beklentileri Daha Yüksek

Bu hafta yaşanacak gelişmelerin altın fiyatını yükseltecek gelişmeler olması beklenmiyor. Özellikle ABD’den gelecek olan önemli haberlerin olduğu, ancak bu haberlerin yeni yönetim nedeniyle pek fazla etkisinin olmayacağı belirtiliyor. Başkan Biden yönetiminin göreve başlaması ile birlikte 2021 yılında altın fiyatlarının yatırımcının güvenini kazanabileceği ve 2.500 dolar üzerine çıkabilecek olduğuna dair iddialar bu dönemde kısa-orta vadeli yatırımcıların daha fazla dikkat ettiği değerler görülüyor.

2.000 doları aşacak ve 2.500 dolara kadar yükselebilecek olduğuna dair iddialar ONS altın için ne kadar doğru olacak bilinmez ancak bu dönemde yatırımcıların ellerindeki altını satma gibi bir düşüncesi neredeyse dip seviyede.

*Bu içerik Bitcoinsistemi.com’a özel olarak üretilmiştir. Herhangi bir yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!