“Yeni ABD Hazine Bakanı Bitcoin’i 20.000 Dolara Ateşleyebilir”

ABD Başkanı Joe Biden’ın Hazine Bakanı olarak eski FED Başkanı Janet Yellen’i ekibine alacak olduğu iddiaları konusunda henüz net açıklama yapılmadı. Ancak Janet Yellen’in geçmişte çok etkili politikalar yürüttüğü, tüm ekonomik konular üzerinde yasal adımlar atılmasını destekleyen bir isim olduğu belirtiliyor.

Ayrıca ABD tarihinin ilk kadın Hazine Bakanı olması beklenen Yellen’in kripto para birimleri ile ilgili düzenlemeler yapmasına gerek kalmadan Ocak 2021’de göreve başlamasıyla birlikte Bitcoin fiyatının 20.000 dolar rekorunu kırması yönünde beklentiler oluşturduğuna dair iddialar mevcut.

“Yellen Gelecek, BTC 20.000 Dolar Olacak”

Bazı kripto para analistlerine göre Bitcoin fiyatının yükselmesinde en önemli konulardan bir tanesi ABD’deki gelişmeler. Altın fiyatı dahil tüm yatırım araçlarında dikkat edilmesi gereken en önemli gelişmeler ABD’den gelecek olan gelişmeler olmakta.

Yellen’in de kripto para birimleri ile ilgili düzenlemeler yapabileceği, bunları destekleyecek adımlar atabileceği iddia edilmekte. Bitcoin fiyatının bu doğrultuda 2021 yılında Ocak ayında 20.000 dolara çıkabileceği iddiasını ortaya atan analistler Yellen’in adımlarının BTC’nin rekor kırmasında önemli bir değer olabileceğine dikkat çekiyorlar.

Yellen’in daha öncesinde Blockahin teknolojisini öven ancak Bitcoin’i kötüleyen tavırları olmuştu. Ancak sonrasında birçok politikası gibi bu tutumundan vazgeçti ve Bitcoin ile ilgili olumlu açıklamalarda bulundu. Hatta daha öncesinde kendisine BTC hediye edildiğini ifade ederek; “politikacıların Bitcoin’e entegre olabilmesi için tıpkı bana olduğu gibi onlara da BTC hediye edilebilir, böylece herkes bu teknolojilere daha kolay adapte olabilir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Biden Etkisi Yaşandı

Kripto para birimlerinde ABD seçimlerinde Biden etkisi zaten görüldü ve bir süre daha etkili olacak gibi görünüyor. ABD seçimleri ve PayPal’ın etkisi sonucunda Bitcoin fiyatı 18 bin dolar seviyesini aşmıştı.

*Bu içerik Bitcoinsistemi.com’a özel olarak üretilmiştir. Herhangi bir yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!