Analiz Şirketi Santiment’e Göre Bitcoin’i (BTC) 16.000 Dolar Altına İten Şey Bu Oldu!

FTX felaketinden sonra ortalığın toz duman olduğu düşünüldüğünde, Bitcoin’deki (BTC) son düşüş piyasa katılımcılarının çoğunu tarafından bekleniyordu. Bununla birlikte, kripto para birimi hala satış baskısına ayak uydurmakta zorlanıyor.

Analiz şirketi Santiment düşüş nedenini son dönemde yaşanan olaylara bağlıyor.

Bitcoin (BTC) 16.000 Doların Altını Gördü

Analiz firmasına göre, iki yıl içinde ilk kez 15.900 dolara gerilemesinin nedeni, FTX faciasının ardından hızlanan merkezi borsalara duyulan güvensizlikten kaynaklanan FUD.

Vadeli işlem piyasalarındaki yatırımcıların çoğu, kalan fonlarını çekmek ve portföylerini büyütmek için pozisyonlarını tasfiye ediyor.

Tüm piyasanın likidite sorunları yaşadığı bir dönemde satış baskısında böylesine büyük bir artış, Bitcoin’in (BTC) fiyatını yıllardır görülmemiş değerlere itmek için bahane oldu.

Bu durum, yatırımcıların ellerindeki varlıkları üçüncü şahıslardan kendi saklama birimlerine taşıdığı büyük borsa çıkış dönemlerinde genellikle görülen adres faaliyetlerindeki ani artışla da doğrulanmaktadır.

Bu sürecin tam tersi genellikle piyasa toparlanırken ve yatırımcılar kaldıraç kullanmak ve karlarını maksimize etmek ya da alternatif varlıklara yönelmek için fonlarını alım satım platformlarına geri taşırken gerçekleşir.

Buradan hareketle en olası senaryo, likidite eksikliği ve yeni girişler nedeniyle piyasanın durgunluğunu sürdürmesidir.

CoinShares’in verilerine göre, kurumsal yatırımcılar hala dijital varlıklara yatırım yapmaktan kaçınıyor. Bu durumun, ABD’deki esnek para politikası hakim olana ve yatırımcılar ek riske girmekten kaçınmayı bırakana kadar değişmesi pek olası değil.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!