Apple, NFT’ler İçin Yeni Kural Belirledi!

Apple, bugün yayınladığı iOS 16.1 güncellemesi ile uygulama marketi App Store’da bazı kuralları gözden geçirdi. App Store geliştiricileri, NFT’lere dair bir dizi yeni yönerge yayınladı.

Yeni yönergeye göre dijital sanat eserleri App Store’da yayınlanan uygulamaların içinde bulunabilecek, ancak ek özelliklerin kilidini açamayacak.

Güncellenen yönergelerde uygulama içi NFT satın alımları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Dijital sanat eserleri (NFT’ler), uygulama içinde satın alınabilir. Ancak uygulamalar, kullanıcıları NFT satın almaları için dış kanallara yönlendiremez.”

Apple, uygulama içi NFT görüntülemeleriyle ilgili değişiklikler de yaptı. NFT’lerin uygulamalarda görüntülenmesi ile alakalı hiç bir sorun yok. Ancak dışarıdan gelen bir NFT’nin uygulamada yeni özelliklerin kilidini açması artık kabul görmüyor.

Apple, NFT’lerden Gelir Elde Etmek İstiyor!

Teknoloji devi Apple, kendi işletim sistemini kullanan cihazların uygulama marketlerinde NFT kullanımına yakın zamanda izin verdi. Ancak şirket, NFT işlemlerinden ve diğer uygulama içi satın alımlardan yüksek komisyon talep ediyor.

%30’luk NFT komisyonundan kaçmak isteyen uygulama geliştiricileri, çareyi kullanıcıları satın alımlar için dış kaynaklara yönlendirmekte bulmuştu. Böylelikle Apple, dış kaynak üzerinden gerçekleşen satın alımlardan komisyon talep edemiyordu.

Teknoloji devi, bu hamlesiyle NFT sektörüne olan ilgisini bir kez daha ortaya koydu. Apple, NFT pazarının ileride daha da büyüyeceğinden emin ve bu alanda kendi payına düşeni almak istiyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!