Avalanche, Solana ve Polygon’u Geride Bırakan Bu Altcoin, En Büyük Üçüncü DeFi Ekosistemi Oldu!

TRON (TRX), kilitlenen toplam değer (TVL) bazında merkezi olmayan finans (DeFi) protokolleri arasında en büyük üçüncü blockchain konumuna geldi.

Şu anda Binance Chain’in (BSC) arkasında yer alan TRON, sırasıyla dördüncü, beşinci ve altıncı sırada yer alan Avalanche, Solana ve Polygon gibi diğer projeleri geride bıraktı.

TRON Ekosistemi En Büyük Üçüncü DeFi Projesi Oldu

Analiz platformu DeFi Llama’dan alınan verilere göre, TRON’da sekiz proje 4.29 milyar doların üzerinde bir kilitli değere sahip. Stake edilen yönetim varlıklarının da dahil edilmesiyle, TRON ekosisteminde kilitlenen toplam değer 4.3 milyar dolardan biraz daha yüksek seyrediyor.

DeFi dünyasındaki toplam kilitli değer verilerini gösteren tablo.

JustLend (JST) platformu, 1.81 milyar dolarlık toplam değerle %42.06’lık bir dominansa sahip. SUNSwap ve SUN.io ise TRON ekositemindeki şu anda toplam kilitli değerin 979.8 milyon dolar ve 246.97 milyon dolarını oluşturuyor.

UST Altcoininin Patlamasıyla Beraber LUNA Ekosistemi DeFi Dünyasından Silindi

Ethereum 50.05 milyar dolar ile DeFi tahtını korurken, onu şu anda 7.19 milyar dolar toplam kilitli değere sahip olan BSC (BNB) takip ediyor. Daha önce TVL açısından ikinci sırada yer alan Terra, ekosistem çöküşünün ardından 33. sıraya kadar gerilemişti.

TerraUSD’nin (UST) 1 dolara olan sabitliğini kaybetmesinden bu yana geçen iki hafta içinde milyarlarca dolar Terra ekosisteminden taşınarak önemli yatırımcı kayıplarına yol açtı.

Terra üzerine inşa edilen merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarında tutulan fonlar, ay başında 29 milyar dolardan fazla iken, bu yazının yazıldığı anlarda toplam kilitli değer olarak 122 milyon dolara düştü.

DeFi projeleri borç verme, alım satım ve borçlanma gibi finansal hizmetler için aracılar yerine akıllı sözleşmelere dayanıyor. Kilitlenmiş toplam değer (TVL), merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolüne yatırılan kripto varlıklarının toplam değerini ifade ediyor. Aynı zamanda bir kripto likidite havuzuna yatırılan kripto paraların mevcut değerini de temsil ediyor. Bu metrik, DeFi ve getiri piyasasının genel sağlığını ölçmek için kullanılıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!