Avrupa Merkez Bankası Coronavirüsle Mücadele İçin Ek Teşvik Programı Sunmaya Hazırlanıyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) pandemiyle mücadele noktasında teşviklerini artırma yoluna gidiyor. Başta Alman mahkemesi olmak üzere -Alman anayasa mahkemesi geçtiğimiz hafta AMB’nin ilk varlık alım programının yasal sınırları aştığını belirtmişti- Avrupa’nın önde gelen mahkemeleri tarafından söz konusu teşviklerle ilgili olumsuz kararlar alınsa ve tartışmalar yaşansa da AMB parasal teşviklerini artırmaya hazırlanıyor.

Euro Bölgesi’nde bulunan 19 ülkenin para politikasını yönetmekle görevli olan Avrupa Merkez Bankası’nın ilk kadın yöneticisi olan Christine Lagarde, söz konusu tartışmalara rağmen virüsle mücadele noktasında her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca AMB’nin 2.7 trilyon avroyu aşan varlık alım programının yaşanmakta olan itirazlardan ve yasal anlaşmazlıklardan etkilenmediğini belirtti.

İlgili açıklamalar birçok ekonomi uzmanına göre 750 milyar dolarlık pandemi alım programını hızlandırmak demek. Ancak AMB’nin pandemi alım programını artırmaya yönelik adım atacağı tarih henüz netlik kazanmış değil.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!