Avrupa’da Anonim Kripto Para Cüzdan ve Transferlerinin Yasaklanacağı Doğru Mu? Circle Yetkilisi Açıklama Yaptı

Finbold tarafından yayınlanan bir rapora göre, Avrupa Birliği’nin (AB) herhangi bir büyüklükteki kripto para ödemeleri için kimliği belirsiz kendi kendine saklanan (self-custody) kripto para cüzdanlarının kullanımını yasakladığı iddia edilmişti.

Stablecoin şirketi Circle’ın Strateji ve Politika Direktörü Patrick Hansen ise, kendi kendine saklanan cüzdanların yeni yasa kapsamında yasaklanmadığını açıkladı.

Hansen’e göre kendi kendine saklama cüzdanlarına yapılan ve bu cüzdanlardan yapılan ödemeler de yasaklanmadı ve eşler arası (P2P) transferler, kendi kendine saklama yazılımı ve donanım cüzdanları gibi uygulamalar Kara Para Aklamayı Önleme Yönetmeliği’nden (AMLR) açıkça hariç tutuldu.

Bununla birlikte Hansen, örneğin satıcılara KYC’ye tabi olmayan kendi kendine saklama cüzdanından kripto ile ödeme yapmanın, satıcının sistemine bağlı olarak daha zor olacağını veya yasaklanacağını belirtti. Hansen’e göre bu değişiklik ve anonim nakit ödemeler için daha düşük eşikler zaten ne yazık ki aylar önce kabul edilmişti.

Yasakla ilgili ilk haberi yapan gazeteci Vini Barbosa da bir güncelleme yayınladı. Barbosa’ya göre, mevzuat “barındırılan cüzdanlar” olarak tanımladıkları anonim kripto ödemelerini yasaklayacak. Ancak, bu hükmün anonim ödemelerin kendi kendine saklama cüzdanlarından yine kendi kendine saklama cüzdanlarına ödeme yapmak için gerçekte ne anlama geldiği konusunda bir fikir birliği yok.

Bazıları bu ödemelerin halihazırda onaylanmış diğer yasalarla birlikte kaçınılmaz olarak yasaklanacağına inanıyor. Diğerleri ise yasaklanmayacağını düşünüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!