Axie Infinity’den (AXS) Kullanıcıları Memnun Etmek İçin Yeni Hamle: Fiyatı Yükseltir Mi?

Axie Infinity (AXS) bugün yaptığı açıklamasında oyun içerisinde arsa sahibi olan kullanıcıların AXS varlıklarını artırmayı teşvik etmek için arsa staking ödüllerini başlattı.

Şirketin bu kararı, AXS topluluğunun oyunda arsa sahibi olmanın yeterince yararı olmadığı ve kazanç getirmediği hakkında şikayet etmesinin ardından geldi.

Buna ek olarak yeni uygulama ile birlikte son Ronin saldırısından bu yana hem oyuncu sayısı olarak hem de AXS altcoinin fiyatı olarak gerileyen oyun için geliştiriciler can suyu vermeye çalışacak.

Axie Infinity, arsa staking ödülleri girişimi için her ay 337.500 AXS tokeni dağıtmayı hedefliyor. Oyundaki arsalar sayesinde kullanıcılar üsler inşa ediyor, kaynaklar topluyor ve diğer oyuncular ile rekabet etmek için strateji geliştiriyor.

Axie Infinity, Düşen AXS Fiyatını ve Oyuncu Sayısını Artırmayı Hedefliyor

Yapılan resmi açıklamaya göre oyun içerisinde kullanıcıların daha fazla sahiplik ve etkiye sahip olmaları için arsa staking ödülleri başlatıldı.

AXS’nin parsel başına staking ödülleri arsa tipine göre değişiklik gösterecek. Genesis tipi arsa 32.70 ile en yüksek ödülü verirken Savana türü arsa ise 0.08 ile en düşük seviyede yer alacak. Bununla birlikte Orman, Kutup ve Mistik türü arsalar ise sırasıyla 0.26, 0.74 ve 1.64 oranında ödül verecek.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre geliştiriciler arsa staking işlemleri için tasarım ve kullanıcı deneyimi geliştirme aşamalarını tamamladı. Buna ek olarak arsa staking’i için akıllı sözleşmelerin geliştirilmesi de akıllı sözleşmeler geliştiricisi Owl ile işbirliği içerisinde başlatıldı.

Oyundaki arsalar ile ilgili güncellemenin 2022 yılının Aralık ayına ertelenmesi ile birlikte Axie Infinity kullanıcıları Axie’lerini ve arsalarını pazaryerinde satışa çıkarmaya başlamıştı. Bu durum geliştiriciler üzerinde bir tür baskı oluşturdu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!