Bayramda kripto para alınır mı?

Kurban Bayramı tatili dolayısı ile 9 gün boyunca bankalar kepenklerini indirdi. Bankaların çalışmayacak olması dolayısı ile kripto para çekimi veya alımı yapmak isteyen Türkiye’de ikamet eden vatandaşlar ise nasıl hareket edecek olduklarını sormaya başladılar. Bayramda kripto para borsaları ödeme almaya veya çekim yapmaya mecburi olarak izin vermek zorunda olduklarından dolayı 7 gün 24 saat ilkesine dayalı olarak tıpkı bir hastanenin acil servisi gibi çalışmaya devam edecekler.

Bankalar ise açık olmayacak olduğundan dolayı kripto para alımı yapmak isteyen kişiler ya o kripto para borsasının kullandığı banka hesabına havale yapacak, ya da kripto para borsasına ödeme yapmak için kullanılan Papara benzeri aracı siteleri kullanarak ödeme yapabilecekler. (bu seçenek sadece kripto para borsası buna izin veriyorsa uygulanabilir)

İmkanlar sınırlı

Bayram süresi boyunca her kripto para borsasından istediğiniz zaman kripto para sahibi olamayacak olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Bayramda kripto para alımı yapmak için ATM cihazlarını kullanmak ve havale yapmak en etkili seçeneklerden birisi olurken, birçok kripto para borsası ATM ile yapılan havalelere izin vermiyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!