Beyaz Saray’dan Dikkat Çeken Kripto Para Raporu: ‘Beklentileri Karşılayamadı!’

Beyaz Saray tarafından hazırlanan yeni bir rapor, kripto paraların ilk vaatlerini yerine getiremediğini ve hem tüketiciler hem de tüm ABD finans sistemi için riskleri artırdığını ortaya koyuyor.

Beyaz Saray’dan Kripto Para Raporu Geldi

Başkan’ın Kongre’ye sunduğu yıllık ekonomik rapor, dijital varlıkların faydaları konusunda büyük şüphe uyandırdı. Bu rapor Başkan Joe Biden’ın birden fazla federal kuruma konuyla ilgili araştırma yapmaları ve rapor yayınlamaları talimatını vermesinden neredeyse tam bir yıl sonra geliyor.

Dijital varlıkların fikri mülkiyet ve finansal değer için dağıtım araçları, daha iyi bir ödeme mekanizması, finansal katılımın artması için bir yol ve finansal aracıları ortadan kaldırmanın bir yolu olarak lanse edildiğine dikkat çeken rapor, “şu ana kadar kripto varlıkların bu faydaların hiçbirini sağlamadığını” savunuyor.

Biden yönetimi tarafından yayınlanan raporda, “Gerçekten de, bugüne kadar kripto varlıkları herhangi bir temel değere sahip yatırımlar sunmuyor gibi görünüyor.” ifadelerine yer verildi.

Fiat paraya etkili bir alternatif olarak hareket etmiyor, finansal katılımı iyileştirmiyor veya ödemeleri daha verimli hale getirmiyor;

Raporda, “Bir varlığın hem para hem de yatırım aracı olarak tanıtılmasında da gerilim var” deniyor. “Para olarak, enstrüman istikrarlı bir değere sahip olmalı ve sınırlı fiyat oynaklığı göstermelidir.

Ancak riskli bir varlık olarak, yatırımcının yüksek bir beklenen getiri ile telafi edileceği fiyat oynaklığı yaşamalıdır. Diğer her şey sabit tutulduğunda, bir varlık ne kadar riskliyse, etkin bir şekilde para işlevi görme olasılığı da o kadar düşüktür.”

Rapora göre bu, sabit coinlerin yaygın olarak benimsenen bir ödeme aracı haline gelme ihtimalini de içeriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)