Bill Gates Neden Bitcoin Yatırımı Yapmadığını Açıkladı!

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates Bitcoin ve kripto para karşıtı açıklamalarına devam ediyor ve yakın zamanda da kripto yatırımı yapacak gibi gözükmüyor.

Yakın zamanda popüler sosyal medya platformu Reddit’in “Bana Her Şeyi Sor” etkinliğinde konuşan Bill Gates Bitcoin (BTC) ve kripto paralar ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

125 milyar dolarlık net değeriyle dünyanın dördüncü en zengin insanı olan Gates, kripto para birimlerine yapılan yatırımın diğer yatırımlar gibi topluma katkı sağlamadığına inandığını söyledi.

“Bitcoin ya da başka bir kripto para birimine yatırım yapmadım. Çünkü değerli bir işlevi olan varlıklara yatırım yapmayı seviyorum.

Şirketlerin değeri, nasıl harika ürünler ürettiklerine bağlıdır. Ancak Kriptonun değeri yalnızca bir başkasının o kriptoya ne kadar ödeme yapacağına bağlıdır.

Yani kripto para yatırımı diğer değerli yatırımlar gibi topluma bir katkıda bulunmaz.”

Ünlü milyarder Şubat ayında Bloomberg ile yaptığı röportajda Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili bazı şüphelerini dile getirmişti.

Sıradan insanların Bitcoin çılgınlığına kapılmasından endişe duyduğunu dile getiren Gates şunları söylemişti:

“Bitcoin’im yok. Bitcoin yalnızca bir çılgınlık veya her neyse o nedenle yükselebilir veya düşebilir.

Nasıl ilerleyeceğini öngörecek bir yol bilmiyorum. Tesla CEO’su Elon Musk’tan az paranız varsa dikkatli olmanız gerekiyor.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!