Binance, Bazı Rus Kullanıcılar İçin Para Çekimlerini Donduruyor mu?

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Ukrayna cephesinden gelen talebe olumsuz yanıt vermişti.

Rusya’daki bütün kullanıcılara hizmet vermeyi reddetmesi istenen Binance bunu reddetse de gelen yaptırımlar ile bunu yapmak zorunda kalmış olabilir. Binance kısa süre önce de Ukrayna’ya destek göndermesi ile gündeme gelmişti.

İşin Aslı Ne?

Bazı Rus kullanıcıların bugün sosyal medya tarafından paylaşılan gönderilerine bakıldığında, özellikle itibari para çekme veya yatırma işlemlerinde sorun olduğu gözlemlenmekte.

Binance bugün söz konusu işlemleri yapmaya çalışan bazı Rus kullanıcılara bu fonksiyonun şu an desteklenmediği hatasını vermeye başladı.

Bu aslında kripto para borsasının anlaşmalı olduğu bazı banka ve kartların sorun yaşadığını gösteriyor.

Şu an için Rus kullanıcıların bütün işlemleri yasaklanmadı ve yaşanan bu ufak engel, söz edildiği gibi banka kaynaklı olabilir.

Binance buna rağmen olayın gerçekleşmesinden sonra yaptığı açıklamasında en kısa sürede bunu değiştirmek için harekete geçtiklerini vurguladı.

Binance’in Rusya’ya özel resmi telegram kanalında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Binance Russia’nın sözcüsü de şu an için genel bir yasak olmadığını açıkladı.

Kimse hiçbir şeyi engellemedi. Bu bir hata olmalı. Eğer bir şeyi değiştirirsek, kullanıcılarımıza bunun hakkında bilgi zaten veririz.”

Ukrayna ve Rusya savaşı devam ediyor ve yaptırımlar gittikçe ağırlaşıyor.

Binance gibi borsalar ise masum Rus vatandaşlarına yaptırım uygulanmasını doğru bulmadıkları için genel bir yasaklamaya karşı geliyor. ABD ise henüz borsalara yönelik yaptırım getirmedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Durdurucanız sonra piyasayı alt üst edip bozacanız ozaman kripto paralar merkeziyetsiz deyil güvensizdir ????? Kısitlamalara karsıyız