Binance CEO’su Bitcoin İle İlgili Flaş Açıklamalarda Bulundu!

ABD Senatosu’nca onaylanan 2 trilyonluk teşvik paketinin Bitcoin fiyatına olumlu yansımasının ardından Twitter’da bir mesaj yayınlayan Binance CEO’su Changpeng Zhao, flaş açıklamalarda bulundu.

Coronavirüs salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmeye yönelik oluşturulan söz konusu teşvik paketinin onaylanmasının ardından yükselişe geçen Bitcoin hakkında konuşan Zhao, BTC’nin çok daha fazla yükseleceğini düşünüyor. Hatta trilyonlar hakkında konuşmaya alıştıkça Bitcoin’in mütevazı piyasa değerinin yükselmesi durumunda BTC’nin 100 bin dolara dek çıkabileceğini bile dile getirmekten çekinmedi.

Şu anda 122.5 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Bitcoin’in CZ’nin iddia ettiği gibi yükselmesi mümkün olursa kendisinin de belirttiği üzere bu sayıları hayal etmek çok da zor değil. Bu düşünüldüğünde fiyatın 100 bin dolara dayanması işten bile olmaz.

Zhao’nun yapmış olduğu bu tahmin daha önce de bazı analistlerce dile getirilmişti. Özellikle mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan blok ödülü yarılanmasından sonra fiyatta ciddi bir yükseliş bekleniyor.

Bitcoin ise 2 trilyon dolarlık paketin ABD tarafından duyurulmasından sonra 6950 dolar seviyelerine kadar bir ivmelenme yaşadı. An itibarı ile 6500 seviyelerine gerileyen BTC’nin kar satışları sebebiyle bu seviyeye indiği tahmin ediliyor. Ancak uzmanlar önümüzdeki günlerde 7 bin dolarlı seviyelerin görülebilecek olduğunu ifade ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!