Binance CEO’su ‘CZ’ Coindesk’i Satın Alacağı İddialarına Yanıt Verdi!

‘CZ’ olarak da bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketinin CoinMarketCap aracılığıyla CoinDesk’i satın almaya çalıştığı yönündeki haberleri yalanladı.

CZ Coindesk İddialarına Yanıt Verdi

İlk olarak Blockworks tarafından yayınlanan haberlerde, Binance’in CoinDesk’i 75 milyon dolara yakın bir fiyatla satın almak için görüşmelerde bulunduğu belirtiliyordu.

CZ, iddiaları Twitter’da yalanlayarak makalenin doğru olmadığını belirtti. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Bu gelişme Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson’ın geçen yıl CoinDesk’i satın almakla ilgilendiğini ifade etmesinin ardından geldi, ancak anlaşma gerçekleşmemişti.

CoinDesk, kripto para ve blok zinciri endüstrileriyle ilgili haber ve analizleri kapsayan lider bir dijital medya şirketidir. Şirket 2013 yılında kuruldu ve o zamandan beri sektör profesyonelleri ve meraklıları için güvenilir bir bilgi kaynağı haline geldi.

Bu arada Binance, kendi satın almaları ve genişlemeleri için manşetlere çıkıyor. Şirket kısa süre önce DeFi analitik platformu DODO’yu satın aldı ve ayrıca platformunda değiştirilemez bir token (NFT) pazarı başlattı.

Binance, günlük 4 milyar doları aşan işlem hacmiyle dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir.

Kripto para sektörü, şirketler tekliflerini genişletmeye ve pazarda rekabet avantajı elde etmeye çalıştıkça son yıllarda çok sayıda birleşme ve satın alma faaliyeti görüyor.

Sektör büyümeye ve olgunlaşmaya devam ettikçe, şirketler kendilerini uzun vadeli başarı için konumlandırmaya çalıştıkça daha fazla anlaşma yapılmasını bekleyebiliriz.

Borsa tarafında bu gelişmeler olurken bu yazının yazıldığı sıralarda Bitcoin (BTC) 24.500 dolar seviyelerinden işlem görüyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!