Binance Endonezya’da Kripto Para Borsası Kuracak!

Bloomberg’in haberine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Endonezya’da kripto para platformu kurmak için Endonezya’nın en zengin ailesi olan Hartonolar ve devlete ait Telekom operatörü ile görüşmelere başladı.

Konu ile ilgi bilgileri paylaşan kaynaklar, milyarder kardeşler Budi ve Michael Hartono’nun kontrolündeki “PT Bank Central Asia (BCA)” ve “PT Telekom Indonesia” ile ortaklık kurmak amacıyla görüşmeler yaptığını belirtti.

Ortaklık haberleri konuşulmaya devam ederken Binance’den henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak Binance’in, 2022’de halka arzı planlanan ve ülkenin en büyük borsalarından biri olan Tokocrypto’ya zaten bir yatırımı olduğu söyleniyor.

Endonezya’nın Kripto Para Yaklaşımı!

En büyük müslüman çoğunluğa sahip ülke olan Endonezya’da geçtiğimiz günlerde ulusal dini konsey, kripto para biriminin haram ve müslümanlar tarafından kullanılmasının yasak olduğunu açıklamıştı.

Konsey kripto para birimlerinin kullanımının yasak olduğunu söylese de sözde laik olan ülke yönetimi için yasak kararı bağlayıcı nitelikte değil. Zira  kripto para birimleri hükümet tarafından da desteklendiği Endonezya’da bir hayli kripto para yatırımcısı bulunuyor.

Endonezya’nın kripto dostu ortamından yararlanmak isteyen finans kuruluşları da kripto para piyasasına girmenin yollarını arıyor. Bu bağlamda söz konusu anlaşma Binance’ye hızla gelişen Endonezya ekonomisinde daha geniş bir yer sağlayacağı gibi ülkenin en güçlü iş insanlarına kripto para piyasasına girme imkanı tanıyacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!