Binance, Orta Doğudaki Gücünü Bu Son Adım İle Güçlendirebilir

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, yayılmacı politikasına son hız devam ediyor. Binance, özellikle kripto para dostu regülasyonlar ile anılan Dubai‘ye yönelik yeni bir plan yaptı ve yetkililerle konuşmalara başladı.

Binance‘in şu an yetkililerden lisans istediği ve bunu alır almaz Orta Doğu içerisindeki yerini sağlamlaştırmak için burada yeni bir oluşum gerçekleştireceği belirtiliyor.

Binance, Dubai’ye Girmeye Hazırlanıyor

Bloomberg tarafından aktarılan ve “konuya yakın” bir kişiye dayandırılan habere göre, Binance şimdiden ön onayı aldı bile. Bahreyn Merkez Bankasından kripto para borsası için ön onay alan Binance’in komşu ülkeden de bunu alması çok zor olmayabilir. Borsanın özellikle Dubai Dünya Ticaret Merkezi serbest bölgesi içerisinde bir borsa açmayı planladığı aktarılmakta.

Dubai, kripto endüstrisi için yerel bir liman olma yolunda stratejik bir çaba içinde. Dünyanın en büyük kripto para şirketlerinden bazılarını çekmek için adımlar atan Dubai, sonunda bunu elde etmiş olabilir. Dubai’nin de bir parçası olduğu Birleşik Arap Emirlikleri, ilk çeyreğin sonuna kadar sanal varlık hizmeti sağlayıcıları için federal lisanslar vermeye hazırlanıyor ve Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao ülkenin bu alanda en önemli isimlerinden birisi oldu.

Dubai geçtiğimiz çarşamba günü ise “sanal varlıkları” regüle etmek için bir yasa tasarısını kabul etti ve Binance CEO’su da bunu Twitter hesabından paylaştı. Dubai hükümeti aslında bunun sinyallerini 2021’in sonunda vermişti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!