Binance ve CZ Bu Ülkeye Çıkarma Yaptı: Yetkililer ile Birlikte Kripto Para Düzenlemesi Hazırlayacaklar!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Kazakistan kripto para endüstrisini Bitcoin (BTC) madenciliğinin de ilerisinde kalkındırmayı hedeflerken ülkenin dijital varlık regülasyonunu geliştirmesine yardımcı olacak.

Binance, Kazakistan’ın Bankacılık Altyapısını Kripto Para Piyasasına Entegre Edecek

Şirketin resmi blogundaki gönderiye göre Binance ayrıca “bankacılık altyapısını kripto para piyasasına entegre etmeye” çalışacak ve ülkenin Blockchain stratejisine yardımcı olacak.

Blog yazısında ayrıca ülkenin dijital bakanlığıyla birlikte çalışılarak Astana Hub isimli teknoloji parkının bölgesel bir Blockchain merkezine dönüştürülmesinin amaçlandığı bildirildi.

Kazakistan dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği merkezlerinden biri olarak tanınıyor ancak ülkede madencilik sektörü elektrik sıkıntıları çekiyor. Hükümet, ülkenin finans merkezi Astana Uluslararası Finans Merkezi’ne (AIFC) yeni şirketleri çekmek de dahil olmak üzere, kripto para ve Blockchain endüstrisini madenciliğinin dışında da geliştirmeye yöneldi.

Ülkenin merkez bankası da, bankaların AIFC’de kurulan kripto borsalarına hizmet vermesine izin veren yasada Mart ayında yapılan bir değişikliği doğruladı.

Binance, elde etmeyi başardığı danışmanlık rolleriyle birlikte geçtiğimiz yıl küresel çapta düzenleyicilerden gördüğü tavırda tamamen bir değişiklik yaşamışa benziyor. Şirket o zamandan beri standartlara uyum ekibini güçlendiriyor ve düzenleyicilerin endişelerini gidermek için çaba sarf ediyor.

CZ, Üst Düzey Kazak Yetkililer ile Bir Araya Geldi

Borsanın paylaştığı gönderiye göre Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, Çarşamba günü Kazak Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev’in yanı sıra Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Endüstrisi Bakanı Bagdat Musin ve Cumhurbaşkanı’nın Birinci Genelkurmay Başkan Yardımcısı Timur Suleimenov ile bir araya geldi.

Tokyev, borsanın gönderisine göre şunları söyledi:

“CZ ile birlikte Kazakistan’daki Binance yol haritasını değerlendirdik. Ayrıca Astana Hub’dan yerel yeteneklerin küresel piyasaya açılmasına yardımcı olmak için Blockchain odaklı bir girişim fonu ve akademi oluşturma potansiyelini de tartıştık.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Kazakistan kestirmeden ekonomiyi yakaladı.Bizimkilerin yasakları yolda diye duydum.Bizi tamamen yok edecek bu durum.Bizi derken ülkenin ekonomisini.yy para kaçışı olacak tahminen.Ben öyle duydum bakalım ne olacak.Aklı olan ülke trade vergisi alır borsa ne kaznıyorsa aynısını kazanır.Ama aklı olmayan ülke herkesi merkeziyetsiz borsalara kaçırır bu kadar basit.