Bir ABD Eyaleti Daha Kripto Para Birimlerine Yönelik Yasa Tasarısı Sundu!

ABD’li Tennessee milletvekili Jason Powell, eyaletinin ve diğer belediyelerin Bitcoin, kripto para birimleri ve NFT’lere yatırım yapmasına izin veren bir yasa tasarısı sundu.

Geçtiğimiz günlerde yasama meclisine sunulan “Tennessee House Bill 2644”, onaylanması durumunda bir ilçeye, belediyeye veya eyalete kripto para birimi, blokajlar ve NFT’lere yatırım yapma yetkisi verecek.

Demokrat Temsilci Powell, eyalet yasalarının izin verdiği yatırım listesine kripto para birimlerini ve NFT’leri eklemeyi önerdi.

Powell söz konusu yeni yatırımların eyaletler ve belediyelerin kullanılmayan boş fonları ile yapılabileceğini söyledi.

Jason Powell’ın sunduğu kripto para tasarı ileride değerlendirilmek üzere Meclis Finansmanı, Yöntemler ve Araçlar Komitesi içindeki bir alt komiteye havale edildi.

ABD Eyaletlerinin Kripto Para Yaklaşımı!

Bu tasarının ne kadar destek alacağı şu anda belirsiz olsa da Tennessee milletvekili Bitcoin ve kripto paralara yönelik olumlu düzenlemeler yapmak isteyen ABD’li yetkililer arasına girmiş oldu.

Zira Ocak ayı içerisinde bir ilke imza atan ABD’li senatör Wendy Rogers, Bitcoin’in Arizona eyaletinde resmi para birimi haline gelmesi için bir yasa tasarısı sunmuştu.

Aralık ayında Florida Valisi Ron DeSantis ise eyalette bulunan işletmelerin Bitcoin dahil olmak üzere kripto para birimleriyle ücret ödemesine izin vermesini önermişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!