Birleşik Krallık Hazinesi ile Kripto Para Şirketlerinin Yaptıkları Toplantılar Yayınlandı!

Birleşik Krallık Hazinesi’nin 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıklamaları, üst düzey yetkililer ile kripto para şirketleri arasında bir dizi toplantı yapıldığını gösteriyor.

Birleşik Krallık Hazine Yetkilileri Binance ve Circle Gibi Kripto Para Devleriyle Görüşmüş

Birleşik Krallık hükümetinin web sitesinde yayınlanan Hazine Bakanları Toplantıları günlüğü, dönemin ekonomi bakanı John Glen’in Şubat ve Mart aylarında Binance, Paxos, Coinbase ve Circle gibi Bitcoin ve kripto para firmalarıyla “kripto varlıkları görüşmek” amacıyla toplantılar yaptığını gösteriyor.

Glen aynı amaçla risk sermayesi firmaları a16z ve Kingsway Capital’in yanı sıra yazılım satış noktası sağlayıcısı Epos Now ile de bir araya geldi.

Finansal ekosistemde kriptonun geleceğine yönelik kuşkularını dile getiren Kaliforniya Üniversitesi akademisyenlerinden Profesör Barry Eichengreen de Ocak ayında Glen ile bir araya gelmiş.

Görüşmeleri Yapan Hazine Şansölyesinin İngiltere’nin Yeni Başbakanı Olması Bekleniyor

Bu arada, şu anda Muhafazakar Parti lideri olmak için yarışan eski Hazine Şansölyesi Rishi Sunak, Sequoia yönetici ortağı Douglas Leone ile “İngiltere’nin Girişim Sermayesi sektörünü tartışmak” için bir araya gelmiş.

Daha önce yapılan açıklamalar, Sunak’ın geçen yılın sonunda Kaliforniya’yı ziyaret ederek Sequoia ve a16z’den temsilcilerle bir araya geldiğini ve Bitwise, Celo, Solana ve Iqoniq gibi şirketlerle yuvarlak masa toplantısına katıldığını gösteriyor.

Sunak liderlik yarışını kazanırsa, Birleşik Krallık’ın bir sonraki başbakanı olacak.

Toplantılar, Hazine’nin Nisan ayında stablecoin’leri düzenlemeyi ve Kraliyet Darphanesi aracılığıyla kendi NFT’sini çıkarmayı planladığını duyurmasından önce gerçekleşti. Söz konusu politika duyurusu, Birleşik Krallık’ı kripto dostu bir teknoloji merkezi olarak konumlandırma hedefinin bir parçasıydı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!