Bitcoin 31 Aralık 2018’de 3.700 Dolardı, 1 Yılda Kazanan Yatırımcılar Oldu

Kripto para birimi Bitcoin hakkında olumsuz yorum yapanlar ve olumsuz konuşanlar hep anlık düşüşler ve geçmiş düşüşleri hesaba katarak konuşuyorlar. Ancak 1 yıl içerisinde neler olduğu konusuna hiç bakmadan hareket ediyorlar. Bitcoin’in 1 yılda kazandırdığını başka bir yatırım aracı kazandırmış mıdır? Diye bakmadan hareket eden bu kimseler için üzücü bir haberimiz var, okuduğunuz bu haber…

Grafikte net olarak belli olduğu gibi Bitcoin 1 yıl önce 3700 dolar seviyelerinde kendisine alıcı buluyordu ve bugün %80 üzerinde bir değer artışı görmüş durumda. Bu demek oluyor ki 1 yıl önce 29 Aralık 2018 tarihinde yatırım yapan bir Bitcoin yatırımcısı eğer 1 yıl içerisinde hiç satış yapmadıysa uzun vadeli yatırımından %80’den daha fazla kazanç elde etmiş anlamına geliyor.

Öte yandan 2019 senesi içerisinde 3300 dolarlardan 14.000 dolara ve yine 7000 dolarlı seviyelerden 10.000 dolara olacak şekilde 2 defa ciddi yükselişler ve sene içerisinde zirve noktalar görülmüş oldu. Yani BTC sene başında yatırım yakan kişilere parasını neredeyse 4’e katlama şansı sundu.

‘Bitcoin 2 yıldır kazandırmıyor’ diyen bazı Bitcoin yatırımcıları için bu haber üzücü olsa da gerçekler apaçık bir şekilde görünüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!