Bitcoin Arz Hakimiyeti ABD’den Asya’ya Geçti! Altcoinlerde Risk Off Modu! Glassnode Raporu

Businessman hand Stopping Falling wooden Blocks or Dominoes. Business, Risk Management, Solution, Insurance and strategy Concepts

Bitcoin 26800$’ı tutmaya çalışırken, önümüzdeki sürece ilişkin belirsizlikler yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam ediyor.

Kripto para piyasalarındaki likidite azlığı yatırımcıların umudunu kırarken, Bitcoin Halvingine 1 yıldan az bir süre kalması umutların yeşermesine neden oluyor.

Yatırımcılar Bitcoin’in yönünü bulmaya çalışırken Glassnode’dan Bitcoin arz hakimiyetindeki değişime ilişkin önemli bir veri geldi.

Buna göre Bitcoin arzı üzerindeki hakimiyet son 2 içinde ciddi bir değişim yaşadı.

ABD’deki kurumların elindeki Bitcoin arzı azalırken, Asya tarafındaki Bitcoin arz hakimiyeti aynı oranda arttı.

Stabilcoinler üzerinde de ABD hakimiyetinin azaldığı ifade edildi. Faiz getirilerinin engellenmesi ve ABD’deki düzenleyici baskıların artması ABD sermayesinin stabilcoinlere girişinin önündeki en büyük engeli teşkil ediyor ve bu durumda grafiklere yansıyor.

Glassnode’a göre bu likidite azlığı ve belirsizlikler yatırımcıları kripto paralar içerisinde de daha az riskli olanlara yönlendiriyor ve para bunlara kayıyor.

“Bitcoin arzı üzerindeki hakimiyet son iki yılda oldukça dramatik bir şekilde değişti.

ABD’li kurumlar Haziran 2022’ye göre %11 daha az BTC tutarken, Asya’daki işlem saatlerinde aktif olan yatırımcıların elindeki Bitcoin hakimiyeti %9,9 oranında arttı.

Bu 2020-2021 boğa döngüsünden belirgin bir geri dönüşü gösteriyor.

USDT yeni ATH’ye ulaşırken, USDC ve BUSD en düşük seviyelerine düştü. Bu da değişimin devam ettiğini gösteriyor.

Sabit paraların faiz getirmediği ve ABD’deki düzenleyici baskının arttığı göz önüne alındığında ABD sermayesinin dijital varlıklar üzerinde daha az aktif olduğunu görüyoruz.

Zincir üstü borsa akışlarına bakarsak Nisan ayından bu yana oldukça zayıf talep görüyoruz.

Birinci çeyrekteki Stablecoin girişleri BTC+ETH girişlerini büyük ölçüde dengelemişti. Ancak yaşanan düzeltme sonrası yaşanan BTC ve ETH girişlerinin stablecoin girişlerinden daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu da satış baskısı demek.

Net bir sermaye rotasyonu ile likiditenin kripto paralar içerisinde de daha düşük riskli varlıklara yöneldiğini gösteren bazı metrikler var.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!