CEO’suna Ulaşılamayan Bu Altcoinin Fiyatı Yüzde 40 Arttı! Yükselişin Kaynağı Ne?

Binance’te listeli Multichain (MULTI) isimli altcoin geçtiğimiz haftalarda hakkında çıkan iddialar sonrası sert bir düşüş yaşamıştı.

Çin polisinin Multichain ekibini tutukladığı ve 1,5 milyar dolar tutarındaki fonlarına el koyduğu iddiaları çıkmıştı.

Bu haberlerin ardından MULTI fiyatı yaklaşık olarak 8 dolardan 3,2 dolara kadar geriledi.

“CEO’ya Ulaşılamıyor!”

Bu yaşananlardan sonra Mayıs ayının son günü ekip twitter hesabından yaptığı paylaşımda protokolü çalışır durumda tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak bakım için gerekli sunucu erişimini elinde tutan CEO Zhaojun’ya ulaşamadıklarını söyledi.

Ekip ayrıca ullanıcıların çıkarlarını korumak için kullanıcı arayüzünde etkilenen zincirler için çapraz zincir hizmetini geçici olarak askıya almaya karar verdiklerini belirtti.

“Multichain Hizmetleri Yeniden Başladı!”

Ancak Web3 protokolü 0xScope’un kurucusu Bobie bugün yaptığı paylaşımda Zksync Era, Kava EVM ve Avax C-Chain dahil olmak üzere bazı Multichain zincirler arası köprü hizmetlerinin yeniden başladığını iddia etti.

Bobie, bu iddialarına destek olarak Zksync Era, Kava EVM ve Avax C-Chain üzerindeki işlemlerin ekran görüntülerini paylaştı.

MULTI Fiyatı Neden Yükseliyor?

MULTI cephesinde bilinmezlikler devam ederken, Multichain’in yerel tokeni MULTI yaklaşık olarak %40 arttı.

Bu artışla birlikte3,52 dolardan 5,20 dolara kadar çıkan MULTI sonrasında bir geri çekilme yaşadı.

Yazım esnasında 4,46 dolardan işlem gören MULTI’deki yükselişin kaynağının Zksync Era, Kava EVM ve Avax C-Chain dahil olmak üzere bazı Multichain zincirler arası köprü hizmetlerinin yeniden başlaması olduğu değerlendirildi.

MULTI fiyatında bir kaç gün önce de benzer şekilde büyük bir yükseliş yaşanmıştı.

Uzmanlar bu yükseliş sonrasında LUNA çöküşünde de benzer hamleler olduğunu hatırlatarak, iddiaların doğruluğu ve kurucuların akıbeti öğrenilene kadar MULTI’deki manipülatif fiyat hareketlerine karşı dikkatli olunmasını önermişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!