Bitcoin Ayı Piyasasına Rağmen Apple’ı Geride Bıraktı!

FED haftasına girmenin etkisiyle haftaya %2.5’lik bir düşüşle başlayan Bitcoin (BTC), 22.000 dolar sınırında işlem görmeye devam ediyor.

BTC, ayı piyasasının etkisiyle 17.600 dolar seviyelerine kadar düşse de geleneksel varlıklara alternatif olarak görülmeye devam ediyor.

Zira Finbold’un haberine göre, Bitcoin’de ayı piyasasının zorlu şartlarına rağmen en büyük teknoloji hisselerinden biri olan Apple‘a göre, son 30 gün içerisinde iki kat işlem hacmi yaşandı.

YCharts’tan alınan verilere göre, 22 Temmuz tarihindeki işlem hacimlerine bakıldığında, Apple’ın 30 günlük ortalama işlem hacmi 11,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. (NASDAQ: AAPL)

CoinMarketCap’tan alınan verilere göre Bitcoin’in ise 30 günlük ortalama günlük işlem hacmi 27,7 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor.

Bu bağlamda BTC‘nin ayı piyasasına rağmen Apple’dan 2,3 kat daha fazla işlem hacmi kaydettiği görüldü.

Son haftalarda 24.000 dolar seviyelerine kadar çıkan Bitcoin‘de FED’den faiz kararının etkileri görülmeye başlandı.

Yükselen enflasyon nedeniyle para politikasında sıkılaşmaya giden ve faiz oranlarını artıran FED, son toplantıda 75 baz puanlık bir artış yapmıştı.

Son faiz artışı, 1994 yılından bu yana yaşanan en yüksek faiz artış oranı olarak karşımıza çıktı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!