Bitcoin Boğası Milyarder Mike Novogratz, Kripto Para Piyasasını Değerlendirdi!

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, kısa bir süre önce CNBC’de katıldığı bir programda kripto para fiyatlarının daha da düşebileceğini ifade etti.

“Kripto Paralarda Düşüş Devam Edebilir”

Novogratz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yatay seyir izleyeceğiz, daha da düşebilir miyiz? Tabii ki düşebiliriz.”

Milyarderin “içgüdüsüne” göre FED’in sert para politikasını tersine çevirdiği görülene kadar “dalgalı bir şekilde yatay seyir” izlenebilir.

Novogratz, kripto para sektörünün “aşırı kaldıraç” kullanımı nedeniyle büyük bir düzeltme sürecine girdiğini iddia ediyor. Novogratz, Celsius, BlockFi ve Three Arrows Capital gibi merkezi kripto para şirketlerinin muazzam miktarda kaldıraca sahip olduğunu ekliyor.

Yukarıda adı geçen üç şirket şu ana kadar devam eden piyasa çöküşünde kayıp veren en büyük şirketler arasında yer alıyor ve tüm sektörü çöküş noktasına getirdi.

Novogratz’a Göre Kripto Piyasasındaki Kaldıraç Azaltma Süreci Devam Ediyor

Yine de Novogratz, kaldıraç azaltma sürecinin henüz tam olarak tamamlanmadığını söylüyor. Novogratz, “Bu kaldıraç azaltma sürecinin %90’ında olduğumuzu hissediyoruz,” diye ekledi.

Elbette sorun, kriptonun yeni sermaye çekerek fiyatları yükseltebilecek bir yükseliş gücünden yoksun olması olarak görülebilir. “Enflasyondan korunma” söylemi artık geçerliliğini yitirdiğine göre, Bitcoin’in yeni alıcıları cezbedecek başka bir cazip formül bulması gerekiyor.

2021’in sonlarında Novogratz, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 ile yüksek korelasyon nedeniyle Bitcoin’in ilk çeyrekte düşük performans göstereceğini doğru bir şekilde tahmin etti. Milyarder isim Ocak ayında ise dünyanın en büyük kripto parasının “oldukça savunmasız” olduğuna dair bir demeç vermişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!