Bitcoin Borsalarına Acil LUNA Toplantısı! Kim Suçlu?

Tüm kripto para piyasası TerraUSD (UST) ve Terra’nın (LUNA) çöküşünü konuşurken Güney Kore hükümeti LUNA çöküşü ile ilgili soruşturma yürütüyor.

Bu bağlamda ülkenin yerel haber kaynağı Newspim’in bugün yayınlanan bir haberine göre Güney Kore hükümeti Salı günü LUNA çöküşüyle ilgili ülkenin en büyük beş kripto para borsasının temsilcileriyle acil bir toplantı yapacak.

Bu borsalar arasında ülkenin en büyük kripto para borsaları Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax bulunuyor.

Haberde, hükümet yetkililerinin Terra çöküşü ve yatırımcıların uğradığı zararların bir kısmından borsaları sorumlu tutacağı belirtildi.

Haberde ayrıca borsaların yeterli yatırımcı koruması uygulamamasından ve LUNA’nın çökmesi sırasında müşterilerinin zarar görmesini engelleyememesinden dolayı sorumlu tutulmasının beklendiği ifade edildi.

Hükümet yetkilisi ve aynı zamanda parlamentonun özel sanal varlıklar komitesi başkanı Yoon Chang-Hyeon Pazartesi günü bir Facebook gönderisinde, “Borsaların yatırımcı koruma önlemlerini kontrol edeceğiz” dedi.

Güney Kore hükümetinin bu acil toplantısı dışında ülkenin mali düzenleyicileri Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Finansal Denetleme Hizmeti (FSS) Terra çöküşüyle ilgili soruşturma yürütüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!