2020 Yılında Bitcoin ve Kripto Paraları Neler Bekliyor?

Kripto paralar 2020 yılına hazırlanıyor. Sadece insanlar değil, finans dünyasının da şimdiden 2020 yılına hazır olduğu, 2020 yılı planlarını aktif olarak hazırda tuttuğu biliniyor. Şirketler gelecek yıl kar rakamlarını şimdiden öngörürken, kripto para borsalarının da böyle planlar içerisinde oldukları açıkça biliniyor.

Bitcoin’in özellikle son dönemde bir aşağı bir yukarı yönlü hareket etmesi yatırımcıların kafalarının karışmasına sebep oluyor. 1 yılı daha geride bırakacak olan Bitcoin’in, 2020 yılında rekor kırıp kırmayacağı hakkında soru işaretlerine yanıt aranırken, 2020 yılında neler yaşanacak olduğu burada en önemli rolü oynuyor.

Ayrıca Bitcoin tekrar rekor kırabilir mi? sorularına bu yazımızda cevap verdik okumak için tıkayınız:

Bitcoin İçin 2019 Yılı Kötü Mü Geçti?

2019 için 2018 sonunda söylenenleri hatırlıyorsunuz değil mi? Hatırlamıyorsanız bile biz size şimdi hatırlatacağız. 2018 yılının daha sonlarına gelmeden kripto para birimlerinin 2019 yılı içerisinde hatta Haziran ayına gelmeden rekor kıracağı ve 20 bin doların üzerine çıkacağı iddia ediliyordu. Şu kripto para analisti bunu dedi, öbürü 10 haneli rakamları göreceğini söyledi haberlerinden bir dönem insanlar oldukça beklenti içerisine girmişlerdi ancak beklentiler gerçekleşmedi.

Bakıldığı zaman kripto paralar 2019 yılını kötü geçirmedi. Aslında sadece rekor beklentileri gerçekleşmemiş oldu. 2018 yılını 3000 dolar seviyelerinde kapatan BTC, 2019’un Nisan ayına kadar bu seviyelerde işlem gördü. 2019 senesi içerisinde Bitcoin’e yasaklama yapan Google, Facebook, Twitter gibi birçok şirket bu yasaklardan vazgeçti ve daha birçok olumlu haber ile “öldü, patladı” denilen BTC, Nisan’dan Haziran ayına kadar ciddi yükselişler yaşadı. 14.000 dolar seviyesine kadar yükselen BTC, aslında son aylarda bu kısa zamanda yaşadığı ciddi yükselişinin düzeltmesini yaşıyor diyebiliriz.

3000 dolarlı seviyelerden sonra “BTC artık 5000 dolar bile görülmez” ifadeleri fiyatın tekrar 14.000 dolarlara kadar çıkmasıyla beraber son bulmuş oldu ve BTC tüm dünyada bir kez daha adından söz ettirdi.

Bitcoin İçin 2020 Beklentileri Ne?

İdeal bir beklenti kripto para pazarındaki tüm yatırımcıların yapması gereken ve buna göre karar vermesi gereken bir karar olmalı. Bugünden 2020 yılı rekorunu bekleyen ve ona hazırlananlar ciddi şekilde kayıplar ve hayal kırıklıkları yaşayabilir. Bitcoin öngörüsü her zaman maximalist olan analist ve yatırımcılar bile fiyatın 2020 yılı içerisinde ciddi yükselişler yaşayacağını ifade etse de gerileme olabileceği konusunda da kendilerini hazırlıyor ve körü körüne bir bağlılık sergilemiyor.

Bitcoin’in rekor kırıp kıramayacak olduğunu yine kripto para pazarı belirleyecek, ancak borsalar, analistler ve yatırımcıların hiçbirisi balinalar dahil olmak üzere rekorların ne zaman kırılabilecek olduğunu asla bilemeyecek.

Beklentisi yüksek olan analist ve yatırımcıların 2020 yılı için Bitcoin fiyatına etki edecek başlıca beklentileri şu yönde:

  • Mayıs 2020’de olması beklenen Bitcoin halving olayı ile BTC’nin arzı azalacağı için fiyatın artması bekleniyor. Daha önce 2 kere olan halving olayı BTC fiyatında önceki dönemlerde her zaman olumlu etki yaşattı.
  • Türkiye’nin de açıkladığı gibi 2020 yılı içerisinde birçok merkez bankası destekli kripto para piyasaya girecek. Bu durumun BTC fiyatına olumlu edebileceği düşünülmekte.
  • Facebook’un kripto parası Libra, her ne kadar bazı çevrelere göre 2020 yılında piyasaya sürülemeyecek olsa da, şu anki yol haritasına göre 2020’de Libra piyasaya sürülecek. Ödeme yöntemi olarak piyasada olacak olan Libra, kripto paraların daha çok bilinmesi ve kullanılmasında katalizör etkisi yaşatacak.
  • Binance’nin de geçtiğimiz hafta duyurduğu Binance Kart gibi projeler sayesinde özellikle Bitcoin günlük hayatta daha fazla kullanılabilecek.
  • Bitcoin’in birim fiyatı çok yüksek olduğu için borsalar ve çoğu kurum tarafından regülasyon yapılarak BTC mBTC şeklinde işlem görülebilir. Bu regülasyon sayesinde BTC’nin çok pahalıymış gibi görünmesinin önüne geçilecek ve aynı altının gram cinsinden değerlenmesi gibi daha anlaşılır fiyatlar karşımıza çıkacak.
  • Ripple CEO’su ve birçok uzmanın da belirttiği gibi altcoinlerin yüzde 99’u yok olacak. Böylelikle piyasa amaçsız olan birçok “çöp” projeden arınmış ve daha güven verici bir hal almış olacak.
  • Tüm bunlar çerçevesinde SEC’in Bitcoin ETF’sini kabul edebileceği de değerlendiriliyor.

Bu ve buna benzer birçok olayın 2020 yılı içerisinde olması ve fiyata olumlu bir şekilde yansıması bekleniyor. Bu maddelerden hangisinin olacağını ve fiyata nasıl etki edeceğini ilerleyen dönemde göreceğiz.

Ancak unutulmamak gerekir ki olası bir yasaklama ya da kötü haber tüm bu etkileri yok edebileceği gibi Bitcoin için toparlanması yıllar sürecek ciddi sıkıntılar da yaşatabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir. Bitcoin’in için 2020 yılında olması öngörülen konular aktarılmıştır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!