Bitcoin (BTC) Fiyatı Bugün Neden Düşüyor: İşte Son Bilgiler!

Bitcoin fiyatı Salı günü önemli bir destek seviyesini kaybederek, hisse senedi endekslerinin düştüğü ve Euro’nun ABD doları ile paritesine yaklaştığı genel piyasa ortamıyla 19.700 doların altına geriledi.

Fiyat grafikleri, Bitcoin’in geçen haftaki 21.800 $ seviyesinde direnç gördüğünü gösteriyor.

BTC hafta sonu 20.500 dolar seviyesinde bir miktar destek gördü ve bugün Asya’nın ilk saatlerinde 19.700 dolar seviyesine geriledi.

Teknik analizler, Bitcoin’in bu ayın başlarında ulaştığı seviye olan 18.700 dolara kadar düşebileceğini gösteriyor.

Öte yandan, mevcut seviyelerden bir toparlanma, Bitcoin’in önümüzdeki haftalarda 21.300 dolar bölgesine kadar tırmanmasını sağlayabilir.

BTC fiyatındaki düşüşü gösteren günlük fiyat zaman grafiği.

Temasek Holdings, Finansal Piyasalarda Gerileme Uyarısı Yapınca Bitcoin Fiyatı Düşüş Yaşadı

Düşüşler, 287 milyar dolardan fazla varlığı yöneten Singapur devletine ait Temasek Holdings’in, “gelişmiş piyasalarda durgunluk” olasılığını gerekçe göstererek finansal piyasalarda daha fazla gerileme konusunda uyarıda bulunmasıyla geldi.

Temasek, önümüzdeki yıl ABD’de “hafif bir resesyon” öngördüğünü, Çin’in “zorluklarla” karşı karşıya olduğunu ve küresel ekonominin “kırılgan bir durumda” olduğunu söyledi.

Açıklamada, “Yükselen enflasyon, artan emtia fiyatları ve ciddi tedarik zinciri darboğazları küresel pazarda daha fazla çatlak hattı ortaya çıkardı” denildi.

Euro, dolar karşısında son 20 yılın en düşük seviyesi olan 1.0002 dolara gerileyerek pariteye yaklaştı.

Zayıflık, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan bir enerji krizinin bölgeyi resesyona sürükleyeceği endişelerinden kaynaklanırken, FED’in daha hızlı faiz artırımına gideceği beklentileri doları destekledi.

QCP Capital traderları Salı günü Telegram üzerinden yaptıkları açıklamalarında şunları söyledi:

“Mt. Gox’un Ağustos ayında yaklaşık 140.000 BTC’yi serbest bırakmasıyla ilgili haber, yakın vadede yukarı yönlü hareketin sınırlı kalacağı yönündeki görüşümüzü güçlendirdi.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (5)