Bitcoin (BTC) Fiyatının Gerilemesinin Muhtemel Sebepleri

Kripto para piyasası son dönemde beklenmeyen fiyat güncellemeleri yaşadı. Fiyatların bir yükselip, bir gerilemesi yatırımcıların aklında soru işaretlerine neden oldu. Kısa vadede Bitcoin fiyatında beklenen düşüş bugün gündeme geldi ve 9.300 dolar seviyesinin altına düşüş gündemin ilk sırasında kendisine yer bulmak zorunda kaldı. Son 24 saatte içinde 9.600 dolara yakın seviyeyi gören ancak hemen ardından tekrar beklenmedik zamanda fiyatı düşen BTC’nin kısa sürede 9.200 doların altına düşüp düşmeyecek olduğu merak ediliyor.

Bazı kripto para yatırımcıları özellikle son günlerde beklediklerinden daha kötü sonuçlar çıkabileceği endişesi içerisinde iken, bazıları ise fiyatın yükselebilecek olduğuna dair umutlarının hiçbir zaman için son bulmadığını ifade etmeye devam etmekte.

Özellikle halving etkisi ile nisan ayına kadar daha büyük yükselişlerin olması çoğu yatırımcı ve analist tarafından bekleniyor.

Bitcoin’i düşüren en etkili nedenlerden bir tanesi bugün Ortadoğu’da yaşanan gerilim oldu. İdlib nedeniyle 1 milyon İdlib yerel sakininin Türkiye sınırına ilerlemesi Türk yatırımcıların dolara yatırım yapmasında etkili bir nedendi.

Sosyal medyaya yansıyan tartışmalara göre Türk yatırımcılar Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün ‘Bu konuda ne yapacağımıza bakıyoruz. 1 milyon insan Türkiye sınırına doğru yürüyor. Bunları biz nasıl iskan edeceğiz, ne yapacağız?’ ifadelerinin hemen ardından dolar yatırımına yöneldi.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Türkiye kripto para piyasası açısından en önemli ülkelerden birisi halinde. Zira Türkiye’de kripto para yatırımı yapan ve bu sektöre ilgi duyan insan sayısı diğer ülkelere nispeten çok daha fazla. Bu yüzden uzmanlar Türkiye’deki gündemlerden dolayı da BTC fiyatının şekillendiğini ifade ediyorlar.

Öte yandan Çin’de başlayan corona virüs salgını dolayısı ile gün içerisinde yaşanan piyasa işlemlerinde olan bitenlerde Çin vatandaşlarının kripto para yerine rotasını dolara çevirmesine sebep olurken, birçok kripto para birimi varlığı yerini ABD Doları varlığına bırakmış oldu. Zira bu zamanda risk altında olan birçok Çinli olası bir internet kesintisini göz önünde bulundurarak varlıklarını nakite çevirmek istiyorlar.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!