Bitcoin (BTC) Madenciliğinde Dikkat Çeken Zorluk Düşüşü! Zorluğun Azalmasının Sebebi Ne Oldu?

Teksas başta olmak üzere ABD’deki sıcak hava dalgasıyla mücadele eden enerji şebekelerindeki güç talebini azaltmak için kripto para madencilerinin makinelerini kapatmasıyla Bitcoin madencilik zorluğu Perşembe günü %5 oranında düştü.

Bitcoin madenciliği zorluğu, yeni bir blok çıkarmak için gereken süreyi kabaca 10 dakikada tutmak için her iki haftada bir otomatik olarak ayarlanır. Ağa daha fazla bilgi işlem gücü bağlandıkça, zorluk derecesi daha yükseğe ayarlanır ve son zamanlarda olduğu gibi bilgi işlem gücü ağdan çekildikçe, zorluk derecesi daha düşük seviyeye çekilir.

ABD’deki Sıcak Hava Dalgası, Bitcoin Madencilerinin Makinelerini Kapatmalarına Yol Açtı

BTC.com madencilik havuzundan alınan verilere göre, Perşembe günü zorluk derecesi %5 düşerek Mart ayındaki seviyesine geriledi.

Arcane Research kıdemli araştırmacısı Jason Mellerud, “Amerikalı madenciler, sıcak hava dalgası nedeniyle elektrik fiyatlarının yükselmesiyle geçtiğimiz iki hafta boyunca makinelerini önemli süreler boyunca kapattıkları için zorluk azaldı” dedi.

Üç Kez Art Arda Düşüş Geçtiğimiz Yıldan Bu Yana İlk Kez Yaşandı

Bu, madencilik zorluğundaki art arda üçüncü düşüş oldu ve üç kez art arda düşüş bir yıl önce Çinli madencilerin ülkenin BTC  madenciliğini yasaklaması nedeniyle makinelerini kapatmasından bu yana ilk kez gerçekleşti.

Mellerud sözlerine şöyle devam etti:

“Haziran ayının ortasında hashrate’de yaşanan ilk düşüş büyük olasılıkla BTC fiyatındaki düşüşten kaynaklandı.

Ancak Temmuz ayının başındaki ikinci düşüş muhtemelen madencilerin yüksek elektrik fiyatlarına tepki olarak güçlerini kesmelerinden köken aldı.”

Bazı madenciler, yaptıkları anlaşmalar gereği, şebekelere olan talep belirli bir düzeye kadar arttığında, makinelerini kapatıp şebekeye elektrik bıraktıklarında ödül alıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!