Bitcoin (BTC) Neden Düştü? Boğa Devam Edecek Mi?

Hafta sonu 50.000$’ın sınırından ret yiyen Bitcoin, Asya’nın piyasaya hakim olduğu saatlerde 45.500$ seviyesine kadar düştü.

50.000$ beklentisiyle buna göre pozisyon almış bir çok yatırımcı uyandığında kızarmış bir piyasa ile karşılaştı.

Analistlere göre temel anlamda olumsuz bir haber akışı olmamasına rağmen yaşanan bu düşüşün muhtemel 3 nedeni bulunuyor.

1. Finansman Stresi

Star Funds’ın COO’su Matthew Dibb “Bitcoin ve diğer kripto para birimleri genel olarak aşırı ısınmış görünüyordu ve Asya seansı düşüşü muhtemelen 50.000 $’ın üzerinde sürekli bir hareket için gerekli bir’ fon sıfırlaması ‘idi.” dedi.

Dibb’e göre 50.000$ üzerinde kalıcı olabilmek için fonlama maliyeti sıfırlandı. Ayrıca bu düşüşle birlikte aşırı sişmiş indikatörlerinde kısmen rahatladığı gözlendi.

Fonlama maliyeti özetle vadeli işlemlerde açık pozisyon tutmanın maliyeti olarak açıklanabilir. Pazar günü long pozisyonların fonlama maliyet son 12 ayın zirvesine ulaşmıştı. Analistlere göre Bitcoin gidecek daha yolu olduğu için zaman zaman bu fonlama maliyetini sıfırlayarak pozisyonları soğutuyor.

2. Kurumsal Talep Zayıfladı

Hafta sonu fiyat 50.000$’a yaklaştığı sıralarda Coinbase Premium’da fiyat negatife döndü. Bu da yükselişin kaynağının ABD’li kurumsal yatırımcılardan değil, bireysel kullanıcılardan geldiğini gösteriyordu. Bitcoin’in son rallilerinde kurumsallar tarafından desteklenmeyen yükselişlerin bir noktada yetersiz kaldığını gözlemliyoruz.

Kaynak: CryptoQuant

3. Teknik Göstergeler

Bitcoin’de bir süredir devam eden yükseliş hacim grafiği ile uyumlu ilerlemiyordu. Hacim azalmasına rağmen fiyatın sert yükselmesi, artışın güçlü bir boğa sinyali olmadığını ve ani geri çekilmeler görülebileceğini işaret ediyordu.

BlockTower Capital CIO’su Ari Paul’a göre hala büyük bir boğa koşusunun ortasındayız. Bu yaşanan düşüşün kısa bir düzeltme olduğunu düşünen Paul, bunun aynı zamanda psikolojik bir harp olduğunu ifade etti.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!