Her Geçen Gün Artan Bitcoin Çalınma Vakalarından Nasıl Korunulabilir?

Bitcoin siber saldırılara en açık yatırım aracı. İtibari paralardan kat be kat riskli ve her an hırsızlığa uygun durumda olan bir ”para birimi” veya yatırım aracı olarak gösteriliyor. Kripto para birimleri yakın ve uzak vadede daha büyük siber saldırılara maruz kalabileceği gibi bunlar genelde yatırımcılar, platformlar ve borsalar üzerinden oluyor.

Not: Bitcoin, sistem gereği piyasaya girdiği andan beri hacklenememiş bir para birimidir. Hatta bu özelliği ile en güvenilir sistem olarak gösterilmektedir. Hacklenme vakaları borsalarda oluşan güvenlik açıkları veya kullanıcılara sızdırılan casus yazılımlar ile yapılan saldırılardır. Doğrudan BTC ağının hacklenmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

2019 yılında ortalama olarak ”Bitcoin çalındı, borsa hacklendi, milyonlarca dolar çalındı” haberlerine bakılacak olursa 2019 yılında günde tahminlere göre en az 10 Bitcoin çalınmış olabilir. Sadece Binance isimli kripto para borsasından çalınan Bitcoin’ler bile bu rakamın daha fazlasına işaret ediyor.

Daha fazla artacak

2019 yılından sonra gelecek yıl Bitcoin’lere yönelik siber saldırı olaylarının ciddi anlamda daha fazla artması bekleniyor. Her geçen gün daha fazla artan dolandırıcı internet siteleri veya ünlülerin sosyal medya hesaplarını taklit eden birçok sahte hesap görebilmek mümkün.

Uzmanlar özellikle siber saldırılar tarafından hedefte olan ve gelecekte daha da hedefte olacak olan bu sektörden korunmak için şu uyarılarda bulunuyor:

  • Tüm varlığınızı tek bir borsada tutmayın
  • Şifrenizi kimseyle paylaşmayın
  • Şifrenizi zor ve tahmin edilmesi zor bir şekilde içerisinde özel karakterler bulundurarak belirleyin.
  • Herhangi bir İnternet sitesine (madencilik sitesi, yeni açılmış borsa, faiz veren siteler…) yatırım yaparken mutlaka öncesinde ön araştırma yapın ve güvenilirliğinden emin olun.
  • Hem kayıt olduğunuz platformlarda hem de kayıt olunan mail adresinde 2 aşamalı doğrulamayı etkinleştirin.
  • İnternet kafe, ortak Wifi, iş yeri gibi alanlarda kripto para varlıklarınızın olduğu platformlara giriş yapmayın.
  • Bilgisayarınızı belirli aralıklarla virüslere karşı tarayın ve aktif bir virüs koruma programı kullanın.
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!