Bitcoin ve Tüm Piyasalar Düşerken Altcoinler Güçlü Duruyor! İşte Son Durum

Dün Powell’ın faiz artırımına ilişkin açıklamaları yatırımcıların risk iştahını kaçırdı.

Powell konuştuktan sonra günü %1-2 arasında kayıpla kapatan ABD borsaları bugün de kanamaya devam ediyor.

ABD borsalarıyla korelasyonunu artıran Bitcoin de bu satış dalgasından nasibi alarak yeniden 40.000$’ın altına indi.

Borsalar Satıcılı

Haber saatimiz itibariyle Dow Jones ve S&P 500’deki kayıplar %1’in üzerine çıkarken, VIX (korku) endeksinde %8’e yakında bir yükseliş görüyoruz.

Altcoinler Güçlü Duruyor

Haftanın son işlem gününde Powell’ın açıklamalarının gölgesinde kayıplar artarken, Bitcoin’deki geri çekilmenin altcoinleri ciddi şekilde etkilemediğini ve o tarafta yatay hareketler izlendiğini gözlemliyoruz.

Emtia Tarafında Da Satış Var

Sadece endekslerde değil, emtia tarafında  da satıcılı bir gün izliyoruz.

Dolar Güçleniyor

Dolar ise gücünü toplamaya devam ediyor. Powell’ın Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artışı masada açıklamasının ardından bugün dolar endeksi 101 seviyelerine kadar yükseldi. Bu Mart 2020’den sonraki en yüksek seviye.

Bitcoin’de Short Pozisyonlar Artıyor

Bitcoin özelinde vadeli işlem fonlama oranına baktığımızda 40.000$ seviyesinin altında short pozisyonların artmaya başladığını görüyoruz. 40.000$ altında bir süre da short pozisyon biriktirdikten sonra bunları sıkıştırmak için bir bounce (yukarı yönlü hareket) gelecek mi takip ediyor olacağız.

Bitcoin vadeli işlem fonlama oranında son durum şu şekilde:

Bitcoin fonlama oranı 1 saatlik periyot
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!