Bitcoin’de (BTC) 2013 ve 2017 Zirvesini Bulan İndikatör Yine Yanılmadı!

success in a majestic sunrise

Bitcoin’de kısa vadede 80.000$ ve 100.000$ bekleyen yatırımcılar gelen sert düşüşler ile büyük şok yaşadı. Bitcoin’de zirveyi bulmak her zaman mümkün olmasa da BTC düşeceğinin sinyalini teknik anlamda 58.000$’ı geçemediğinde vermişti.

Ancak bir indikatör var ki şimdiye kadar yaşanan bütün boğa piyasalarında zirveye en yakın sinyali o verdi. 2013, 2014 ve 2017’de zirveyi bulan bu indikatör, 2021’de de 60.000$’ın zirve olacağını işaret etti.

Philip Swift tarafından geliştirilen bu indikatörün adı ise “Pi Cycle Top” indikatörüdür.

Bu indikatörün çalışma prensibi nedir?

Pi Cycle Top indikatörü markette zirveyi tahmin etmek için geliştirilmiş hareketli ortalamaları kullanan bir indikatördür. Günlük grafik üzerinde incelenen indikatör, 111 günlük hareketli ortalama ile 350 günlük hareketli ortalamanın 2 katını kullanır.

111 günlük hareketli ortalama, 350 günlük hareketli ortalamanın 2 katını yukarıya doğru kestiği noktada tepenin geldiğine ilişkin işaret verir. İndikatör bu kesişim ile fiyatın aşırı ısındığını ve büyük bir düzeltme gelebileceğini ifade eder.

350, 111’e bölündüğünde 3,153 gibi bir sayı çıkar. Bu sayı Pi sayısı olan 3,14’e çok yakın olduğundan indikatörün adı “Pi Cycle Top indikatörü” olarak belirlenmiştir.

Aşağıdaki grafikte 2013, 2017 ve 2021 boğa döngülerinde 111 günlük hareketli ortalamanın, 350 günlük hareketli ortalamanın 2 katını yukarıya doğru kestiği noktaları görüyorsunuz. Bitcoin’de bu kesişim 60.000$ seviyelerinde yaşandı ve Bitcoin o seviyelerden %50’lik bir düşüş yaşadı.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (31)

  • Ağalar kolay para devri bitti teknik bilen kırılımdan trend den ortalamadan anlayan biraz kazanır bilmeyenler aldığını geri verecek

  • Atletico madrit 330 tl cumartesi küme düşmüş takımla oynuyor son mAÇ Yener ve şampiton olur 600 tl rahat olur beleş parası olan yatırsın.

  • EBEMİN HÖREKESİNİ GÖRDÜM. ETH LTC RAVEN ZCASH DIŞINDAKİ TÜM ZİKTİĞİMİNİN COİNLERİ SIFIR LİRAYA DÜŞTÜ. UYDURUK COİNLER OLMASA TOPLARDIM.

  • Kripto paralardaki kazanç hiçbir yerde yok Bir senede artan fiyatlar acayip derecede kazanç sağlar ancak ayı sezonu boğa sezonu diye bir şey yoktur bu sezonlar insanların gelisi ile bağlantı lıdır boğa sezonu diye birşey yok para kazanan insan girer kaybeden insan çıkmak ister ihtiyacı olan çıkar.yatırımcılar geldikçe fiyatlar artar hacim 4 trilyon 5 trilyon olduğu zaman görün bakın fiyatlar ne oluyor.

  • Amerikan Dolar endeksinin Dxy düştüğü dünyada ayı sezonu gelmez.Buna kaldıraçcikari temizleme operasyonu denir.Eskiden de oldu.Gelecek te de olacak.1 saatte 1 milyar dolar sadece kaldiractakiler battı....30-45 içinde eski coinler zirvesini bulur.