Bitcoin’de Büyük Gizem Çözülüyor: Kritik Tarih 15 Mayıs!

Bitcoin (BTC) Spot ETF’lerinin popülaritesi Ocak ayındaki lansmanlarından bu yana artmaya devam ederken, birçok kişinin aklında bir soru var: Bu ETF’leri tam olarak kim satın alıyor? Aralarında büyük kurumsal yatırımcılar var mı? Bitwise CIO’su Matt Hougan’a göre bu gizem yakında çözülebilir.

Hougan, Bitcoin ETF’lerinin alıcılarını merak edenlerin takvimlerinde 15 Mayıs’ı işaretlemelerini öneriyor. Bu tarih önemli çünkü 100 milyon dolardan fazla Yönetim Altındaki Varlığa (AUM) sahip yatırımcıların ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) rapor sunmaları için son tarih. “13-F Dosyalamaları” olarak bilinen bu raporlar, şirketlerin halka açık varlıklarını açıklar.

Bu başvurular takvim çeyrek döneminin bitiminden 45 gün sonra yapılır ve büyük yatırımcıların o andaki varlıklarının anlık bir görüntüsünü sağlar. Bu raporlar her yatırımcıyı kapsamasa da, büyük kurumsal yatırımcıların yatırım faaliyetlerine ilişkin değerli bilgiler sunar.

Hougan, “Bence bu dosyalardaki bazı isimler insanları (yukarı yönde) şaşırtacak” diyerek Bitcoin ETF’lerinde bazı beklenmedik yatırımcıların olabileceğine işaret etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!