Bitcoin’de Gözler 10.000 Dolar Seviyesinde

Bitcoin fiyatında dün akşam saatlerinde başlayan fiyat artışları bugün sabah saatlerinde de devam etti. Çok zamandır en çok beklenen ve en son 2018’in Mayıs ayında görülen 9000 dolar seviyeleri bugün tekrar aşılmış oldu. 9300 dolar seviyesine kadar yükseliş yaşayan BTC 9270 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Fiyatın Artışını Tetikleyen Nedir?

Bu ciddi artıştan sonra yatırımcılar her ne kadar artışlardan memnun olsa da bunun arkasındaki sebebin ne olduğunu merak etmeye başladılar. Binance’nin ABD’li yatırımcıları 90 gün içerisinde bünyesinden çıkaracağı ve bu yatırımcılara yeni bir plarform açacağı haberinden sonra Bitcoin durmadan yükselmeye başladı.

Öte yandan analistlere göre Bitcoin fiyatının artmasında en önemli gösterilen etken ise Facebook’un kripto parası. Circle CEO’su olan Jeremy Allaire, diğer analistler gibi Facebook kripto parasını hakkında piyasada katalizör etkisi yapacağını ifade etti. Kripto para piyasası hakkında konuşan Allaire, yakında yol haritası açıklanması beklenen Facebook kripto parasının etkisi ile 21 Haziran tarihlerinde Bitcoin’de 10 bin dolar seviyelerinin görülebileceğini öngördü.

10 Bin Dolar Seviyesi Çok Önemli

Analistlerin genelde tahmin yapmaktan kaçındığı 10 bin dolar seviyesi, psikolojik olarak en önemli seviyelerden birisi. Zira BTC uzun bir aradan sonra beş haneli rakamlara tekrar geri dönmüş ve yatırımcının güvenini tüm dünyada kazanmış olacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!