Bitcoin’de Risk İştahı Yükseldi, Gözler Haftalık Kapanışta!

Bitcoin’de yarın piyasaya sürülecek vadeli işlem ETF’si ve öncesinde gelen yükselişler yatırımcıların risk iştahını yükseltti.

Kripto para yatırımcılarının duygusal reflekslerini ölçmeye çalışan popüler analiz şirketinin, piyasa oynaklığı, pazar hacim ivmesi, sosyal medya ilgisi, Bitcoin hakimiyet grafiği ve internette kripto paralar ile ilgili yapılan araştırma türlerinin trendlerini baz alarak hesapladığı, “korku ve açgözlülük endeksi” bugün 100 üzerinden 79 puan olarak hesaplandı. Bu veri dün 78, geçtiğimiz hafta ise 71 seviyelerindeydi.

Marketteki açgözlülük oranının artması bir düzeltme gelebilir mi beklentisi oluştursa da, Bitcoin’in ATH’sine yakın bir noktada olmamız ikinci rallinin hazırlığı yapılıyor ihtimalini daha da ön plana çıkarıyor.

Bitcoin ve kripto para yatırımcılarının açgözlü olması, yüksek getiri umuduyla daha fazla kontrolsüz alım yapılması ve fiyatların hızlıca yükselmesi anlamına geliyor. Market yapıcı bu açgözlülüğü zaman zaman cezalandırsa da, rallilerin devamlılığı için yatırımcıların açgözlü olmaları da gerekiyor.

Zira Bitcoin’in 2020’nin sonlarına doğru başlattığı rallide “Korku ve Açgözlülük” endeksinin 5 ay gibi bir süre boyunca 80 seviyelerinin üzerinde olduğunu ve 95’lere kadar çıktığını görüyoruz.

Haftalık kapanışın, bir önceki tepenin üzerinde olması yatırımcıların teknik olarak da iştahını kabartacaktır. Yatırımcılar bu gece Bitcoin’in önceki zirvesindeki haftalık kapanışın üzerine kalıp kalamayacağını takip edecek. Bu seviye 60.000$’dan geçiyor. Haftalık kapanış gece 03.00’da gerçekleşecek.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!