Bitcoin’de Son Durum Ne? Satıp Kaçalım Mı?

FED’in son faiz artırım karanın ardından yeniden sert bir düşüş trendine giren Bitcoin bugünde %4 değer kaybetti.

4 gün önceki son faiz artırım kararının ardından totalde %15 oranında değer kaybeden Bitcoin gün içerisinde 33710$’a kadar geriledi.

Bitcoin’deki düşüşe karşılık altcoinlerdeki günlük kayıpların sınırlı olduğunu görüyoruz. Zirvelerinden %80-90 oranında değer kaybeden altcoinlerde satış baskısı azalmışa benziyor. Zira Bitcoin’deki %4’lük kaybın altcoinlere etkisini çok daha fazla olabilirdi.

Satıp Kaçalım Mı?

Kripto para piyasaları geleneksel piyasalara göre çok daha volatil piyasalardır. Bir günde %20 düşerken bir günde %20 yükselişler görebiliyoruz. Bu nedenle yatırımcılar sürekli kar realizasyonu yaparak risklerini yönetmeliler.

46-48000$’a yükselirken kar alınması gerektiğini ve risklerin hafifletilmesi gerektiğini aktarmıştık. Yükselirken satamadıysanız, düştü diye korkarak satmanız çok daha büyük zararlara uğramanıza neden olabilir.

4 saatlik periyota RSİ aşırı satım bölgesindeyken, saatlik RSİ’de pozitif uyumsuzluk oluştuğunu görüyoruz.

Bu veriler kısa vadede bir tepki gelebileceğinin sinyalini veriyor. Beklediğimiz tepkinin gelmesi durumunda haftalık kapanış öncesi ve sonrasında 36200$ (haftalık ma100) seviyesini takip edeceğiz. Zira şu sıralar fiyat 100 haftalık ortalamanın altına inmiş durumda.

Geçtiğimiz hafta ABD borsaları ciddi kan kaybetti. Önümüzdeki hafta bu yaraların bir kısmı sarılırsa kripto paralarda da yukarı yönlü bir tepki görebiliriz.

Market yapıcının fırsat vermesi durumunda bir sonraki risk azaltma bölgemiz 41.000$’la 45.000$ aralığı olacak.

Uzun vadeli yatırımlar için haftalıkta oluşan ölüm kesişiminden ve fiyata daha önce nasıl etki ettiğinden Mart ayında bahsetmiştik.

Bu analiz doğrultusunda yükselişleri zararda olan pozisyonların risklerini azaltmak için değerlendirirken, uzun vadeli alım için haftalık ma200’ü beklemek sağlıklı olacaktır.

Düşüşlere değil riskinizi yönetemediğinize üzülün. Zira sizin üzüldüğünüz düşüşler başkaları için büyük fırsatlar oluşturuyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!