Bitfinex’in 2016’da Çalınan 120.000 BTC’si Harekete Geçti

Bitfinex borsası bilindiği üzere 2016 yılında siber saldırı sonucunda o dönemde 120.000 BTC kaybına uğramıştı. Güncel değeri ortalama 27 milyon dolar olan bu BTC’ler bugün harekete geçti ve alarm verildi. 4 yıl aradan sonra siber saldırganlar Bitcoin’leri harekete geçirirken siber saldırganların bulunabilmesi için yapılan çalışmalar ise sonuçsuz kaldı.

Siber saldırganların 4 yıl bekleme sebebi olarak gizlenmek oldukları iddia edilirken, 120.000 BTC’nin özellikle Bitcoin’in fiyatının çok yükselmesi ve tam da bozdurma zamanı olması nedeniyle hareket etmiş olabileceği iddia ediliyor.

Ancak o dönemde çok daha fazla fiyat ettiği bilinen BTC’lerin neden dolayı o dönemde bozdurulmadığı ve bu dönemde harekete geçirildiği sorusu ise soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. Saldırganların tüm BTC’leri hareket ettirmediği de ayrıca belirtildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!