Bloomberg Kıdemli Stratejisti Mike McGlone’dan Bitcoin (BTC) Yorumu!

Bloomberg Intelligence’da kıdemli makro stratejist olan Mike McGlone, 9 Mayıs’ta attığı bir tweet’te altın ve Bitcoin’in (BTC) performansına ilişkin görüşlerini paylaştı.

McGlone, altının Bitcoin’i geride bıraktığı ayrışmanın, riskli varlıklar ve deflasyon açısından sonuçları olacak şekilde yeniden alevleniyor olabileceğini öne sürdü.

McGlone’a göre altın, 8 Mayıs’a kadar yıllık bazda neredeyse %10 artışla en iyi performans gösteren majör varlık olurken, Bitcoin yaklaşık %20 düştü ve S&P 500 neredeyse yatay seyrediyor. McGlone ayrıca Bitcoin-altın oranı ile hisse senedi endeksi arasındaki bağlantıyı gösteren bir grafik de gösterdi.

McGlone, S&P 500 ile bunun 100 haftalık hareketli ortalaması arasındaki tepe ve dip noktalarının Bitcoin/altın oranındaki benzer bir modelle çakıştığını söyledi.

Ekim ayında yaklaşık %15’lik bir düşüşten sonra, hisse senedi endeksinin yaklaşık 100 haftalık ortalamaya sıçradığını, Bitcoin/altının ise 2017’nin en yüksek seviyesine yakın olduğunu ekledi.

Mike McGlone, Bloomberg LP’nin bir araştırma bölümü olan Bloomberg Intelligence’da kıdemli makro stratejisttir. Emtia ve kripto para piyasalarında uzmanlaşmıştır ve Bloomberg terminalleri ve medya platformlarında analiz ve görüşler sunmaktadır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!