Bu Altcoin Kurucusu, Hazineye Ait 10 Milyon Coinin Çalındığını Duyurdu!

Deri Protocol (DERI) kurucusu 0xAlpha, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında kendi hatası nedeniyle protokolün önemli miktarda DERI tokeni kaybettiğini duyurdu.

Deri Protocol’ün kurucusu 0xAlpha, olayın ayrıntılarını Twitter’da paylaştı ve hırsızlığa yol açanın kendi hatası olduğunu kabul etti.

DERI Altcoin Kurucusunun Yanlış Linke Tıklamasıyla 10 Milyon Token Çalındı

0xAlpha’ya göre, Binance Smart Chain’den (BSC) hazine adresi içindeki zkSync’e bir miktar USDC köprülemeye çalışıyordu, ancak zincirler arası köprü hizmeti olan Stargate gibi görünen bir phishing web sitesinin kurbanı oldu.

Kripto para cüzdanı MetaMask’ın uyarısını görmezden gelerek, saldırganın hazine adresinden DERI aktarmasına izin veren bir mesaj imzaladığını söyledi.

Saldırgan daha sonra cüzdan tarafından BSC’de tutulan tüm DERI tokenlerini transfer etti ve bunları çeşitli borsalar aracılığıyla boşalttı. Aynı şey bugün saldırganın Ethereum’da cüzdan tarafından tutulan tüm DERI tokenlerini alıp onları da boşaltmasıyla tekrarlandı. 0xAlpha, bir şeylerin yanlış gittiğini çok geç fark ettiğini ve o zamana kadar tüm DERI tokenlerinin gitmiş olduğunu söyledi.

Kurucu, Deri Protocol topluluğundan özür diledi ve bu deneyimden büyük bir ders çıkardığını söyledi. Ayrıca, sahte adresin yalnızca DERI tokenlerini hazine içinde tutmak için olduğunu ve Deri Protocol’ün kendisiyle hiçbir ilgisi olmadığını ve hala normal şekilde işlediğini açıkladı.

CoinMarketCap verilerine göre DERI tokeninin toplam piyasa değeri 5 milyon dolar civarında bulunuyor. Bununla birlikte DERI tokenleri 12 Şubat 2021’de kaydettiği tüm zamanların en yüksek seviyesinden %99.33 daha düşük bir seviyeden işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!