Bu Altcoin Üçüncü Büyük Güncellemesini Ana Ağında Başlattığını Duyurdu!

Bir çok altcoinde güncellemeler devam ediyor. Merkezi olmayan finans protokolü Synthetix (SNX), Open Zeppelin, Iosiro ve Macro’dan kapsamlı bir güvenlik denetimi aldıktan sonra kısa süre önce en son sürümü olan Synthetix V3’ü Ethereum Mainnet ve Optimism’de dağıttı.

Altcoin SNX Güncelleştirme Duyurusu Yaptı

Synthetix protokolü, merkezi olmayan oracle ağlarıyla entegre olarak bir “likidite API’si” oluşturmak için kullanılabilecek bir açık kaynak akıllı sözleşmeler paketidir. Bu likidite, ERC-20 tokenleri ile teminatlandırılmış türevler oluşturmak için kullanılabilir.

Kripto-yerel varlıkların kullanım alanları henüz gelişimin ilk aşamalarında olsa da, türevlerin faydası yadsınamaz ve türev piyasasının trilyonlarca dolar değerinde olduğu tahmin edilmektedir.

Synthetix V3 için geçiş planı, V2 sisteminin geleneksel piyasa aracılığıyla V3 sistemi tarafından desteklenmesine izin vermektedir.

V2 sistemindeki likidite sağlayıcıları pozisyonlarını tek bir işlemle V3 sistemine aktarabilir ve mevcut spot sentezleri ve sürekli vadeli işlem piyasalarını teminatlandırmaya devam edebilir.

Şu anda, Synthetix V3’ün birincil işlevi, entegre piyasalarda kullanılacak olan dolar cinsinden bir stabilcoin olarak teminatlandırılmış bir borç pozisyonu oluşturmaktır.

Geliştirme ekibi, borç pozisyonlarıyla ilgili araç ve analitikleri dağıtmak için çalışıyor ve eski piyasa denetimi tamamladı, spot piyasa uygulaması ise yakında denetimden geçecek. Ekip ayrıca doğrudan V3 ile entegre edilmiş sürekli vadeli işlem piyasalarının geliştirilmesi üzerinde çalışmaktadır.

Synthetix ekibi ileriye dönük olarak zincirler arası işlevsellik ve V3 çekirdek sisteminin gelecekteki yükseltmelerinde ölçeklendirme konularına odaklanmaktadır.

Ekip, zincirler arası stablecoin transferleri için Chainlink’in CCIP’si ile entegre olmaya hazırlanıyor ve test ağları arasında başarılı transferleri çoktan tamamladı. Ekip, L1’ler, L2’ler, L3’ler ve uygulama zincirleri de dahil olmak üzere rastgele sayıda zincire yayılan bir likidite katmanı oluşturmayı umuyor.

Bu yazının yazıldığı sıralarda SNX fiyatı 2.55 dolar seviyelerinden işlem görüyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!