Bu Altcoinden Önemli Adım: Ekosistemini Geliştirmek İçin Yeni Yöntem Deneyecek!

Fantom (FTM) altcoin topluluğu üyeleri, ağın yakım ücretlerinin üçte birinin Fantom ekosisteminde geliştirilen yeni projeleri finanse etmek için kullanılmasını öneren bir yönetim oylamasını kabul etti. Kullanılan tüm oyların neredeyse %100’ü planın lehindeydi.

Teklifin 3 Ekim’e kadar sürmesi planlanmıştı, ancak destek minimum %55 şartını aştıktan sonra oylama sona erdi.

Fantom (FTM) İşlem Ücretlerinin Bir Kısmı Proje Geliştiricilerine Aktarılacak

Fantom şu anda ağ ücreti olarak ödenen tüm tokenlerin %30’unu yakıyor, yani dolaşımdan kalıcı olarak kaldırıyor. Oylamanın ardından, bu %30’luk ücret değerinin üçte biri Özel Ücret Sözleşmesi (SFC) aracılığıyla tutulan bir “Ekosistem Destek Kasası”na gönderilecek.

SFC, zincir içi yönetim ve topluluk teklifleri aracılığıyla Fantom ağ doğrulayıcıları ve stakerları tarafından kontrol ediliyor. İşlem ücretlerinin geri kalan üçte ikisi her zamanki gibi yakılacak.

Ödemeler başlangıçta, önerileri Ekosistem Kasası tarafından onaylanan projeleri finanse etmek için LlamaPay gibi araçlar kullanılarak Fantom Vakfı aracılığıyla manuel olarak gerçekleştirilecek.

Geliştiriciler, proje sahiplerinin ödemeleri tek seferde almak ve muhtemelen ilgilerini kaybetmeleri yerine sürekli çalışmaya teşvik edilmelerini sağlamak için topluluk üyelerinin ödemelere belirli bir kilitli periyot gerektiren hak ediş süreleri eklemeleri gerektiğini söylüyor.

Ödeme Sisteminin Kötüye Kullanılmasından Endişe Ediliyor

Şu anda kabul edilen teklifte belirtilen riskler arasında Ekosistem Kasasından fon talep eden projelerin kötü niyetli olduğunun anlaşılması, güçlü kuruluşların veya grupların kendilerini finanse etmesi veya kontrol ettikleri projeleri tanıtması ve aşırı vaatlerde bulunan ve alınan fonlara rağmen tamamlanamayan kripto para projeleri gibi senaryolar yer alıyor.

Bununla birlikte, bu risklerle mücadele etmek için önlemler alınmakta. Geliştiriciler teklifte, “Fantom, hileli kullanıcı faaliyetlerinden şüphelenilmesi veya Vakfın bunun Fantom ekosistemi için olumsuz bir risk oluşturduğuna inanması halinde tüm ödeme akışlarını süresiz olarak durdurma hakkını saklı tutar” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!