Bu Ülkedeki Vatandaşlara “Bitcoin Madencilik” Yemini Ettirildi!

Çin’in Bitcoin (BTC) madenciliği odaklı yasaklamaları sonrasında bu sektör neredeyse bütün dünyaya yayıldı. İlk başlarda sadece Çin merkezli olarak görülen Bitcoin madenciliği bunun devamında İran da aralarında olmak üzere Gürcistan, Kanada, ABD ve Ukrayna gibi ülkelere dağıldı.

Şimdi ise bu ülkelerden olan Gürcistan için ilginç bir durum söz konusu.

Bitcoin Madenciliğine Geleneksel Çözüm

Bitcoin madencilik endüstrisinin bir ülkeye akın etmesi ekonomi açısından olumlu olarak gözükse de bunun birkaç yan etkisi olduğu biliniyor. Bunlardan birisi de elektrik şebekesi yeterli olmayan ülkelerdeki genel elektrik sıkıntısı. Gürcistan, BTC madenciliği konusunda çekici olan ülkelerden birisi ancak ülkede son dönemde ilginç gelişmeler yaşanmakta.

Gürcistan’ın Svaneti bölgesinin sakinleri, ilginç bir yemin ile karşı karşıya kaldı. Aktarılan bilgilere göre yetkililer Svaneti bölgesindeki insanlara, Bitcoin madenciliği yapmayacaklarına dair emin ettirdi. Svaneti bölgesinin ekonomisi çoğunlukla turizme dayanıyor ve Covid-19 pandemisinden dolayı da bu gelir bir hayli azaldı. Bunu telafi etmek için ise birçok sakinin Bitcoin madenciliği yapmaya başladığı aktarılmakta.

Sputnik ekibi tarafından paylaşılan bilgilere göre, sakinler bir kilisede toplanarak Bitcoin madenciliği yapmayacaklarına dair yemin ettirilmeye zorlandı.

Gürcistan adetlerinde böyle yeminlerin geleneksel olarak bağlayıcı olduğu biliniyor. Buna rağmen Bitcoin ve kripto para madenciliğine karşı böyle bir adım atılmış olması, hem dikkat hem tepki çekmekte.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!