Cardano (ADA) İçin Macera Bitti mi? Mary Çatallanması Sonrası Düşüş Başladı

Son dönemde Ethereum rakipleri arasından en çok dikkat çekenin Cardano (ADA) olduğu bilinen bir gerçek. ADA fiyatı kısa sürede %50’ye yakın yükseliş elde ederek 1,49 dolar seviyesine kadar yükseldi. ADA’nın Kraken gibi bazı borsalarda lider kripto para birimi Bitcoin’in ticari hacmini bile geride bıraktığı görüldü.

Cardano (ADA) İçin Büyük Güncelleme Tamamlandı

Ancak Cardano için kritik tarih olan 1 Mart 2021 geride bırakıldı. Borsaların değişmez kurallarından birisi olan “söylentiyi alın, haberi satın” olayı burada da gerçekleşti. Mary sert çatallanması haberlerinin ortaya çıkmasından ve tarihin verilmesinden sonra yükseliş hız kesmeden devam etti. ADA, Bitcoin’in yaşadığı sert düşüşe rağmen yeşil kalmayı başardı. Ancak Mary çatallanması tamamlandıktan sonra fiyatın kısa sürede %10 düşüş yaşadığı görüldü.

ADA, toplam piyasa değerine göre hala en büyük üçüncü kripto para birimi konumunda olsa da son 24 saat içerisinde %4 düşüş yaşadığı görülüyor. Bunun sadece 1 milyar dolar gerilemesi ise dördüncü sıraya düşmesine yol açacak.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson ise bu güncellemenin tamamlanmasının aslında ADA için yeni bir boyut açacağını vurguladı. Hoskinson, yeni güncelleme ile Cardano’nun DeFi tokenlerine, stablecoinlere ve menkul kıymet tokenlerine ev sahipliği yapacağını ifade etti. Cardano’nun yol haritasında şimdi kısa bir ara verildiğini belirten CEO, ikinci çeyrekte ise yeni gelişmeler olacağını müjdeledi.

Cardano ağı da bu gelişmeler sayesinde aynı Ethereum gibi akıllı kontrat desteğine kavuşabilecek.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!