Cardano (ADA), Merkeziyetsiz Finans Dünyasında Bir Rakibini Daha Geçti

Cardano (ADA) ağının merkeziyetsiz finans dünyasına girmesi büyük bir eleştiri ve tepki toplamıştı. Özellikle Cardano ağındaki akıllı kontratlara şüphe ile bakılması, şu an elde edilen başarının değerini katbekat arttırmakta. Cardano ağındaki kilitli tokenlerin toplam değeri kısa süre önce büyük bir rakibi yani Kusama‘yı (KSM) geçmeyi başardı. Kusama’nın geçilmesi ise aslında Polkadot’un (DOT) geçilmesi anlamına gelebilir.

DefiLlama tarafından aktarılan bilgilere göre, Cardano ağındaki toplam TVL değeri 293 milyon doların üzerine çıktı ve bunu temelde 6 platform ile proje sağlıyor. Polkadot’un yan ağı olan Kusama üzerinde ise 52 protokole yayılmış şekilde 290 milyon dolar bulunmakta.

Kusama, Polkadot ağında bir gelişme gerçekleştirilmeden önce bunun denendiği yan ağ olarak bilinmekte. Bu da geliştiricilerin sorunsuz bir şekilde istedikleri testi gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Kusama üzerinde toplam değerin 52 protokole yayılması bunun daha merkeziyetsiz ve köklü olduğunu göstermekte. Buna rağmen Cardano’nun 6 protokol ile bunu geçebilmesi kesinlikle büyük bir başarı.

Cardano, DeFi Dünyasına Girdi

Cardano’nun ilk kullanılabilir DeFi uygulaması geçtiğimiz Ocak ayında piyasaya sürüldü ve çok kısa sürede kullanıma alındı. MuesliSwap isimli merkeziyetsiz kripto para borsasında şimdiye kadar ise 12,5 milyon dolarlık TVL birikti. Bunun devamında ise 68 milyon dolarlık MELD bulunuyor.  Cardano’nun DeFi ekosisteminin lokomotifi ise çok tartışılan SundaeSwap oldu ve platform üzerindeki TVL, 100 milyon dolara ulaştı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!