Çekimleri Açan FTX Japonya’dan Kullanıcıların İlk Gün Çektiği Para Miktarı Belli Oldu!

FTX’in iflasının ardından benzer şekilde kullanıcıların fonlarını donduran FTX Japonya, para çekimlerini yeniden başlattı.

FTX Japonya tarafından yapılan resmi açıklamada, 7.026 kullanıcının yaklaşık olarak 50 milyon dolar çektiği bildirildi.

FTX Japonya, Japon Yetkililerin Aracılığıyla Kullanıcılara Geri Ödemelere Başladı

Bu haftanın başlarında FTX Japonya, rastgele seçilen bir grup müşteri hesabı için bakiye aktarım sürecinin beta testini başlatmıştı. Japon yan kuruluşu, bakiyelerin onaylanması ve aktarılması sürecini daha geniş bir FTX kullanıcı grubu için “mümkün olduğunca şeffaf” hale getirmek için geri bildirimleri alacak.

Bu gelişme, borsanın müşteri fonlarının geri kazanılması ve varlık çekimlerinin Şubat ayı gibi erken bir tarihte yeniden başlatılması için bir zaman çizelgesi belirlemesinden ancak iki ay sonra gerçekleşti.

Borsa, etkilenen kullanıcıların Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (JFSA) tarafından resmi olarak lisanslanan ilk borsa olan Liquid Japan aracılığıyla varlıklarını geri almalarını sağlayan bir kurtarma sistemi geliştirdi.

Japon gözlemci ilk olarak FTX Japan’a 9 Aralık’a kadar faaliyetlerini askıya almasını ve bir “iş geliştirme planı” hazırlamasını emretti. Daha sonra düzenleyicinin emirlerini yerine getirmesi için 9 Mart’a kadar üç aylık bir ek süre verildi. Süre uzatımı, borsanın müşteri varlıklarını hala iade edememesi ve ticaret sistemlerinin işlevsiz kalmaya devam etmesi nedeniyle gerçekleşti.

Talimatlar uyarınca FTX Japan, tezgah üstü türev işlemleri ve ilgili teminatların yanı sıra yeni mevduatları da askıya aldı. Ayrıca, askıya alma süresi boyunca, yeni hesap açma, spot ticaret, fiat döviz mevduatları, gelen kripto para transferleri ve türev işlemleriyle ilgili hizmetlerin durdurulduğu konusunda kullanıcıları bilgilendirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!