Celsius Bir Platforma Daha Borcunu Ödemeye Başladı: Şirket İflastan Kurtulabilecek Mi?

Bu hafta Blockchain protokolü Maker’daki 223 milyon dolarlık kredisini ödeyerek 450 milyon dolarlık teminatını kurtaran iflas eşiğindeki kripto kredi kuruluşu Celsius, şimdi benzer bir stratejiyi diğer iki büyük merkezi olmayan finans (DeFi) platformu olan Aave ve Compound ile deniyor olabilir.

Celsius, Aave ve Compound’a Olan Borçlarını Ödemeye Başladı

DeFi veri analiz şirketi Zapper’daki veriler, Blockchain bilgi şirketi Nansen tarafından Celsius’a bağlantılı olduğu belirlenen bir kripto cüzdanının Aave ve Compound’a olan borcunu Cuma günü 258 milyon dolardan 235 milyon dolara düşürdüğünü gösteriyor.

Celsius’un bu borcunun tamamını ödemesi durumunda şirket teorik olarak önemli miktardaki teminatını kurtarabilir. Şirket, söz konusu DeFi protokollerinden aldığı borç karşılığında 950 milyon dolarlık varlığı teminat olarak göstermişti.

Bu hamleler, şirketin DeFi protokollerine olan borcunu yeniden yapılandırma ve bilançosundaki iddia edilen deliği kapatmak için kilitli tutulan değeri yüksek teminatları geri alma stratejisinin bir parçası gibi görünüyor.

Bununla birlikte Blockchain veri arama platformlarından şirketlerin hareketlerini izlemekten hoşlanan kişiler de zor durumdaki şirketin likidite krizindeki şirketin merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarıyla arasındaki işlemleri sıkı sıkıya takip edecekler.

Zor durumdaki kripto para şirketi Celsius, kısa bir süre önce merkeziyetsiz finans uygulaması Maker’a olan borcunu kapatmış ve bu platforma teminat olarak kilitlediği varlıkları geri alabilmişti. İflasın eşiğindeki şirketin bu adımlarının kendisini kurtarıp kurtaramayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!