CFTC Başkanı’ndan Bitcoin Açıklaması: “Talimatı Verdim!”

ABD’de kripto para birimlerinin menkul kıymet mi emtia mı olduğu sorusu henüz netlik kazanmadığı gibi kripto paraları hangi kurumun düzenleyip denetleyeceği de belirsizliğini koruyor.

Bu konuda ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Konisyonu (SEC) arasında bir yarış söz konusu.

Ancak yapılan araştırmalar kripto paraların düzenlenmesi ve denetlenmesi konusundaki yarışta üstünlüğün CFTC’de bulunduğunu gösteriyor.

Bu bağlamda kripto para birimlerinin CFTC’nin denetimi altında olmasını savunan CFTC başkanı Rostin Behnam, bugün Senato Tarım Komitesi önünde konuştu.

Senato Tarım Komitesinin geçtiğimiz Temmuz ayında sunduğu tasarıya paralel olarak CFTC’ye kripto piyasasının çoğunluğu için büyük düzenleyicisi olmaya hazırlanmaya başlama talimatı verdiğini belirtti.

CFTC’ye kripto paralar üzerinde denetim ve gözetim kurması için hızlı hareket etmesine izin veren tasarıyı öven Behnam konuşmasında şunları söyledi:

“Kripto para piyasadaki yüksek volatilitenin perakende yatırımcılar üzerindeki etkisine bakıldığında, volatilite piyasanın ve yatırımcıların düzenleyici netliğe ve piyasa korumalarına acil ihtiyacının olduğunu vurguluyor.”

Hatırlanacağı üzere Temmuz ayında Senato Tarım Komitesi Bitcoin (BTC) ve kripto paraları CFTC’nin denetlemesi gerektiği yönünde bir yasa tasarısı sundu.

Bu tasarı, en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’u (ETH) dijital emtialar olarak nitelendirerek CFTC’ye bu varlıkların doğrudan gözetimini sağlama yetkisi veriyor.

Ancak SEC, çoğu kripto para biriminin emtia yerine menkul kıymet olduğunu ve sonuç olarak da SEC’e kayıt yaptırılması gerektiğini savunuyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Öbür çirkinden az da olsa iyidir. Kötünün iyisi diyelim. Umarım akıllı mantıklı düzenlemeler gelir; long short be kaldıraçlı işlemleri sonlandırmak gibi. Kara para aklama ve korsanlığa büyük cezalar gibi…