Çin’den Gelen Haber Bu Altcoini Harekete Geçirdi! Fiyat Yükseldi!

Çin’in MATIC’i olarak bilinen Conflux blok zincirinin yerel belirteci olan CFX bugün piyasadan pozitif ayrıştı ve yükselişe geçti.

Bu yükselişin arkasında Çin’in en büyük ikinci telekom sağlayıcısı olan China Telecom ile Conflux Network’ün ortaklık haberi yer aldı.

Aslında China Telecom ile Conflux Network ile Şubat ayının ortalarında ortaklık kurmuş ve bu ortaklık kapsamında blockchain özellikli SIM kartlar (BSIM) geliştirileceği belirtilmişti.

Şimdi ise Şubat ayında çıkarılacağı belirtilen blockchain özellikli SIM kartların tanıtımı yapıldı ve CFX‘in yükselişe geçti.

BSIM kartının lansmanında Conflux Network’ün CTO’su ve Kurucu Ortağı Dr. Wu Ming şu açıklamalarda bulundu:

“Bundan böyle, tüm mobil iletişim kullanıcıları, mobil terminaller aracılığıyla daha güvenli bir dijital kimlik elde edebilir ve Web3’e ve Metaverse’e minimum teknik engellerle erişebilir.

Blockchain teknolojisi, karmaşık ve erişilemez bir kavram olarak ününün ötesine geçerek, küresel ekonomideki uygulamalar ve insanların günlük yaşamları için gerçekten pratik bir altyapıya dönüştü.”

Şangay’daki lansmanında tanıtılan BSIM kartının Çin anakarasında ve denizaşırı pazarlara sunulmadan önce Hong Kong’da pilot testlerden geçeceği ifade edildi.

2023’ün başından bu yana % 2.000’in üzerinde artış kaydeden CFX, halihazırda %1.300 artışla 0,31 08 dolar seviyesinde bulunuyor.

Yeni BSIM kartlarının lansmanı sonrasında da %15’lik artışla 0,33 dolara kadar çıkan CFX bu seviyeyi koruyamadı.

Blockchain SIM Nedir?

BSIM kartı, dünyada bir ilk olarak, blockchain teknolojisine dayalı bir mobil kullanıcı kimlik kartıdır.

Geleneksel SIM kartlarla neredeyse aynı görünüme sahip olan BSIM kartının Android ve iOS gibi mobil sistemleriyle uyumlu olacağı belirtildi.

Ayrıca BSIM, geleneksel SIM kartlardan 10-20 kat daha büyük depolama alanına ve birkaç düzine kat daha fazla bilgi işlem gücüne sahip bulunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!